Pitkällisen pohdinnan tuloksena piti aloittaa Martille oma treenipäiväkirja, että pysyisivät jotenkin hommat hanskassa.

TOKOssa oli tänään vuorossa kotitreeniä ja aiheena nouto. Vauhtiharjoitusten takia Martti pyrkii varastamaan edelleen kapulalle ja kerää kierroksia useista toistoista. Vähän on tappamisen meininkiä, mutta siihen on turha näin lähellä koetta puuttua. Jos se tuollaiset noudot tekee kuin tänään, niin ei sen suhteen pitäisi kovinkaan hätää olla. Otettiin kolme toistoa, joista kahdesta oikea luovutus.

PEKO aloitettiin tänään Pohjois-Karjalan Pelastuskoirat ry:n riveissä (www.popeko.com ). Aluksi tehtiin makkararingin tapaista, jossa Martti oli kuin kotonaan. Sillä oli kierrokset korkealla heti kun otin sen autosta (vaikka oltiin jo tokoteltu ja käyty reilun tunnin lenkki), mutta maalimiehen luona se käyttäytyi todella fiksusti.  Otettiin kolme pientä etsintää tavoitteena että se käyttäisi enemmän ilmavainua. Innokkaasti se paineli metsässä ja aika nopeasti tajusi mistä on kysymys. Seuraava kerta on vasta kahden viikon päästä, mutta ajattelin, että sinne voisi ottaa noin kolme samanlaista etsintää, joista kaskimmäisellä voisi tehdä pientä ilmaisuharjoitusta.

Ajattelin ryhmäläisten kanssa puhuttuani, ottaa ilmaisuksi haukkumisen. Se on Martille luontevampaa, koska se haukkuu herkästi, ei taistele mielellään, eikä myöskään tykkää kantaa juttuja.

Paluu näihin ympyröihin (ja vielä tuollaisen koiran kanssa!) tuntuu hyvältä. Tästä hommasta me molemmat nautimme! :)