Lauantaina startattiin Mari-Liisan ja koirien kanssa kohti Poria ja PK mestiksiä. Ihan hullun pitkä (kuutisen tuntia) koematka mutta pitäähän sitä hyvän asian takia jne ;) Ja reissu oli kyllä aivan mahtava! Todellakin kannatti lähteä! Matka oli aika helteinen, pojat matkustivat kiltisti pärinöittä takakontissa. Vettä niillä oli tarjolla koko ajan mutta koska oli helle niin nesteytettiin vielä matkallakin. Porissa majoituttiin ensin Raumantien motelliin joka olikin positiivinen yllätys. Siellä treffattiin myös Laura joka tuli samaan majoitukseen.

Ensitöiksemme suunnattiin koekentälle treenaamaan. Ensin ilmoittautuminen kolmestaan josta pojat huilimaan. Nosteelle otin ensin hiukan seuraamista, tein etenkin täyskäännöksiä niin että lähdin juoksemaan heti käännöksen jälkeen ja palkkasin kun tuli hyvin mukaan. Ois ehkä voinut tehdä lelulla että ois saanut enemmän asennetta. Henkilöryhmään meno tehtiin ja siellä lelupalkka. Istuminenkin tehtiin vissiin autettuna. Luoksetulossa ensin maahanmeno palkaten, sitten Laura tuli hetsaamaan ja luoksari loppuun asti (tosi hyvä!). Otin vielä takaspäin läpijuoksuna. Esteillä hyppy ok mutta vinoesteellä palautti ekan hypyn kautta. Uusinnalla korjasi hyvin itse ilman apuja. Eteenmeno suoraan pallolle josta kahden lelun leikki.

Janika opasti meidät vielä Yyterin koirarannalle joka oli aivan veretseisauttava paikka! Puolisen kilometriä merenrantaa jossa koirat saavat vapaasti temmeltää. Noste meni suurimman osan aikaa vapaana ja kävin kahlaamassa sen kanssa niin että se ui jokusen kerran keppien perässä. Pikkuisen sitä hirvittivät kohtuu isot aallot mutta yllättävän rohkeasti meni, varsinkin kun ei ole tänä vuonna vielä uinut ollenkaan ja viime vuonnakin vähän epävarmasti.

Illalla vielä energiapitoinen ruoka (rasvaa, Oscarin liha-kasvispullia ja reilusti vettä) ja pieni kävely porukalla. Meidän reissujengi oli kyllä parasta A-luokkaa, kiitos Mari-Liisa ja Laura!! <3

Tässä koirat iltakävelyllä eli Taimiston Kosminensäteily eli Suri (Martin ja Taimin lapsonen), Kirjokannen Sven Tuuva eli Teppo ja meidän Noste. Valkoiset rintamerkit pakollisia, muuten hieno värikirjo edustettuna ;)

Sunnuntaina herättiin erinomaisen huonosti nukukutun yön jäljiltä ja suunnattiin aamutoimien jälkeen koepaikalle. Päivästä oli tulossa helteinen, joten koirat nestetytettiin hyvissä ajoin ja viilennysloimille otettiin kylmävesiämpärit mukaan. Koepaikalla sitten koirien tarkastus ja suoritusvuorojen arvonta. Nosteen kanssa on (Martin jälkeen) ihanan helppoa mennä tuohon siruntarkastukseen koska vaikka se jännittääkin vähän niin se on tosi cool eikä pärrää kun osaan olla sen tukena. Ja rähisehän se ei vaikka mikä olisi. Kokeessa oli yllättävän vähän koiria, yhteensä vain 11 joista 5 lappalaiskoiraa. Alokasluokan jäljellä ei ollutkaan muita kuin minä ja Laura ja minä sain ekan suoritusvuoron. Me lähdettiinkin ensin maastoon ja suunnilleen heti kun sain koiran ja kamat pois autosta niin saatiin lähteä jäljelle. Oma hermo piti yllättävän hyvin!
Jana meni aikalailla napiin! Noste eteni halukkaasti liina tuntumalla ja jäljelle saavuttuaan se nosti jäljen itsevarmasti. Minä himmailin hetken vähän että jos se olisi epävarma suunnasta ja haluaisi vaihtaa mutta ei halunnut joten lähdin perään. Ja koska mitään ei kuulunut niin oikea jälkihän se oli ja oikeaan suuntaan, jee!! Noin 30 m janalta Noste hiukan himmasi ja mietin että tarkkooko se vai oisko siinä jo keppi, en oikein uskaltanut tehdä mitään ja Noste päätti jatkaa matkaa. Tajusin tarkistaa kohdan ja nostin ekan kepin taskuun... Tämän jälkeen hinasin itseni liinasta hiukka lähemmäs ja kun meinasi ajaa tokankin kepin yli ilman kunnon ilmaisua niin huomautin siitä ja Noste teki hyvän ilmaisun kakkoskepille. Loput kepit nousivatkin tosi siististi ja sain vain keskittyä liinan loppupäässä roikkumiseen. Muutamassa kulmassa Noste hieman pyöri mutta selvitti homman kuitenkin aikalailla suvereenisti. Viimeinen keppi löytyi tosi läheltä tietä, himmasin jo hyvissä ajoin liinasta ja koitin katsella tarkasti maahan jos olisi ajanutkin yli mutta Noste sen kepin löysi ja ilmaisi kun mie vielä olin liinan päässä. Oli ihan mielettömän mahtava tunne!! Eka ihan kokonaan pimeä jälki kahdestaan ja samalla eka koejälki ja kaikki kuusi keppiä!! Sitten vaan valjaat pois ja keppejä luovuttamaan. Tuomarilta saatiin nopsaan arvostelukin eli jäljeltä täydet 170 pistettä.

En uskaltanut lähteä Lauran autosta hakemaan meidän loppuja tavaroita enkä saanut Nostetta juomaan kädestä mutta kerettiin ihan hyvän aikaa huilata ja vähän kävellä ennen esineitä. Ehdin sitten just ja just käydä piilottamassa yhden esineen ja palkata sen etsimisen ennen ruutua. Päätin lähetä ruutuun aikalailla paineetta, sillä treenit on menneet niin surkeasti. Lähetin keskeltä ja Noste eteni hyvin takareunaan ja jäi siellä jotain hasitelemaan pitkäksi aikaa. Kun katsoin ettei se mitään esinettä paikallista tai tuo niin kutsuin mutta oli jo niin kiinni hajussa että tuli vissiin vasta kolmannella käskyllä... uusi lähetys ja lähti taas vähän laiskasti. Paluu vasempaan reunaan josta kolmas lähetys ja viimein laiskasti edettyään paikallisti esineen ja lähti tuomaan. Koska olin vaan hiljaa niin hieman hämmentyi ja tiputti esineen mutta uudella esine-käskyllä toi sen kuitenkin käteen. Tuosta vaisusta työskentelystä ja luovutuksesta lähti 4 pistettä pois joten ruuduta kuitenkin huikeat 26 pistettä! Maastosta siis 196/200!

Sitten äkkiä koiralle pari desiä nesteytystä ja itselle vaatteet vaihtoon. Tottispaikalla viilennysloimi niskaan ja kävin kysymässä tuomarilta että miten kiire on tottikseen, voidaanko hetki huilata (oli tosi kuuma!). Saatiinkin sitten reilu puolituntinen palautumisaikaa joka käytettiin omaan juomiseen, vessassakäyntiin ja koirien pissitykseen. Taisin ottaa jonkun luoksetulon ja hiukan seuraamista ennen tottista.

Ilmoittautumaan tuli vähän löysästi. Oltiin suoritusvuorossa ekana ja sain itselleni aika hyvän mielentilan. Seuraaminen oli ihan ok, hyvä kontakti, paikka hieman eli ja tokassa oikealle kännöksessä hieman jäi, samoin henkilöryhmässä olisi voinut olla parempi. Kokonaisuutena kuitenkin ihan kelpo seuraaminen. Istumisessa en sitten pystynytkään auttamaan, hiljensin kyllä tahtia hieman mutta jäi seisomaan. Luoksetulossa hyvä maahanmeno, lähti hyvin luokse mutta hidasti liian aikaisin ja jäi kauas. Sivulle siirtymä hidas. Kapulan haku onnistui ihan hyvin, samoin nouto, sivulle siirtymät olivat nyt kaikissa liikkeissä aivan sikahitaita. Hyppynouto oli hieno vaikka tehtiin viimeistelytreeneistä poiketen pressulla (ihan loppua lukuunottamatta) eikä edes kosketuksia. ja palautusilme oli niin parasta, sillä on sikahieno asenne!
Estenouto vähän jännitti mutta sekin meni tosi hyvin. Eteenmeno oli erinomainen, eteni jäätävän hienosti ja meni tarpeeksi nopsaan maahan ja vielä hyvä perusasento. Paikkamakuussakaan ei huomautettavaa. Tottispisteet yhteensä 84!
Tällä siis irtosi JK1, 1-tulos ja rotumestaruus!! Huikeeta!! Ja kirsikkana kakussa puolisisko Suri Lauran kanssa sai myös koularin ekassa kokeessaan ja matkakaveri Teppo sai haussa valiokellon käyntiin koska saivat ykköstuloksen! Kaikki viisi lappalaiskoiraa tekivät koularin, joten kisat olivat erinomaisen onnistuneet. Järjestelytkin pelasivatkin kyllä aivan todella hienosti.

Iso kiitos kaikille treenikavereille, ei olisi onnnistunut ilman apua ja tää tuntui kyllä mahtavalle! Nyt hetki ihmetellään ja mieitään mitä seuraavaksi. :)