Nosteella on ollut melkoinen kaveripiiri viime viikolla. Ensin torstaina Riekki porkkis kävi leikittämässä sitä ja sitten viikonloppuna olivat Kieppi bc ja Tanhu-täti leikkikavereina. On aika ihanaa että samanikäiset urokset ovat tosi hyviä leikkikamuja ja että voitiin jopa lenkkeillä ihan kaikki neljä koiraa vapaana. Aika mainio suoritus Martiltakin siis!

Sunnuntaina käytiin kuuntelemassa Tuire Kaimion luentoa. Luento oli hurrrrjan pitkä mutta oikein mielenkiintoinen. Hieman hommaa latisti se, että porukkaa olisi mahtunut paljon enemmän (noh, tosi kehno ennakkoilmoittelu + etukäteen ei voinut lippuja ostaa eikä tietää että mahtuuko sinne 20 vai 200 ensimmäistä) ja se, että hirmuisen monessa kohdassa viittailtiin puolihuolimattomasti aamupäivän ryhmäkoulutuksiin, jotka oli siis vain eläintenkouluttajaopiskelijoille suunnattu (toim. huom., vaikka ko koulutuksen vetäjät ja suunnitelmat olisivat kuinka pätevät niin eihan ei vielä vakuuta että miten päteviä ihmisiä sieltä valmistuu, pohjatiedot tuntuivat ainakin olevan melkoisen erilaiset...). Noh, paljon tuli hyviä ajatuksia ja osa oli heti sovellettavissa käytäntöönkin. Esim se että palkataan ensin jostain (koskettaminen) ja kun koskettaa pidempään niin palkataan baari auki tyyppisesti eli paljon. Naksutteluinnostus jatkui luennon jälkeen jopa käytännönhommiin saakka ja sain näin todeta että myös lapseni on ostanut naksun idean ja halusi opetella nenäkosketusta kohteeseen... hmmm...
Kaimio sai eläinten kouluttamisen kuulostamaan todella helpolta ja sitähän se varmasti onkin jos on tarpeeksi johdonmukainen ja malttaa oikeasti tarkkailla eläimen olemusta ja käytöstä. Lisäksi luento sai kyllä pohtimaan erilaisten metodien mielekkyyttä ja harrastamistapoja. Noh, onneksi itsellä ei ole tarvetta sellaisia koiriakaan hankkia että olisi mitään innostusta moisiin hommiin ryhtyä. Paljon käsiteltiin myös arkuutta ja eläimen siedättämistä ja totuttamista asioihin. menen kyllä toistekin jos van tilaisuus siihen tulee. On Kaimio kyllä vaan niin uskomattoman taitava kouluttaja!

Sitten taas näihin omiin räpeltelyihin. Maanantaina siis tokoryhmässä. Ekassa setissä vähän imutusseuraamista, joka vähän heikohkoa mutta parani. Tää ekana liikkeenä tauon jälkeen ei ole ehkä se paras juttu. Noh, ei se mtn. Sitten taidettiin tehdä ruutu jonne oli etukäteen viety lelu. Yksi myös tyhjään ruutuun, jonne päätyi epäröiden. Kolmas ehken näyttämällä ja tyhjään ruutuun...? Pitäis treenata tätä ulkona ettei se palkka olisi niin hirmuisen kauas näkyvä. Kaukoja taas läheltä ja hieman takapalkatenkin, parani kun saatiin tas rutiinia molemmat. Sitten vielä noutoa joka nyt on edelleen sitä sillisalaattia. se ei muuten tauolla parane, ei... plaah.

Paikallaolot pitkästä aikaa ja ihan hyvin meni. Aika harvakseltaan palkkasin. Seuraavalla kerralla voisi palkata ihan tosi tiheään ja sitten taas harventaa paljon.

Toka oma setti taidettiin aloittaa ruudulla (taas valmiille lelulle). tehtiin myös jäävät peruuttaen (hienooot!), seuraamisen askelsiirtymiä (caniksesta - jossa muuten oli nyt yllättävän paljon hyvää luettavaa - ispiroituneena namit kädessä ja samalla niistä luopumista + kädenliikkeestä poisoppimista. Nämä oikein, oikein hyvät! <3 Taidettiin tehdä vielä vauhtiluoksari. Niin ja hyppyäkin, joka olikin lelun kans tosi vaikea kun uusi, isompi patukkahan vei pientä koiraa ihan minne halusi! :D

Kotosalla ollaan siis naksuteltu ja viety nyt vähän jääviä eteenpäin, eli nyt aletaan harjoittelemaan myös valitussa asennossa pysymistä. Seisominen on vaikee, muut kohtuu hyviä. Seisomisesta sai baarin auki mutta jos liikkui niin baari meni kiinni, vaikuttaisi toimivalle! Seuraamistakin on tehty ja haaveiltu hypyn siirtämisestä takapihalta etupihalle että sitä tulisi treenattuakin. kamalasti ois kaikkia ajatuksia treenaamisen suhteen joten toivotaan että löytyy aikaa ja jaksamista ihan oikeasti reenatakin. Noh, huomenna ainakin agilityyn ja la lappalaistokoihin. Onhan sitä siinäkin vanhalle akalle ja pienelle ropokoiralle.