Harvoin näitä yksikseen reenattuja jaksan tänne enää kisjailla mutta nyt tuli niin paljon juttua ettei reenivihkoon vaan mahdu. Vietettiin siis koirien kanssa mun ekaa kesälomapäivää aktiivisissa merkeissä. Aluksi siis reilu metsälenkki, jonka ajan (noin 1,5 tuntia) vanhenivat koirille lyhyet jäljet. Rasa pääsi ajamaan ekana. Otin mukaan heti sitten reilun 10 metrin janan ja Rasa lähti niin reippaasti ja varmasti etenemään ettei mulla jäänyt muita vaihtoehtoja kuin laskea liinasta ja antaa mennä. Heti jäljelle tultuaan se pysähtyi, tarkensi ja lähti oikeaan suuntaan. Alun jäljestys oli tosi haparoivaa mutta tytsyllä on ihan mieletön keppimotivaatio! Huhhuh! Sillä oli viisi keppiä ja kaikki se etsi ja tarkensi itse tosi hienosti. Välien jäljestys on hieman kiireistä ja hutiloivaa mutta rauhoittui nätimmäksi kun matkaa tuli. Rasa siis yllätti todella positiivisesti! Rasahan onkin opetettu ensisijaisesti etsimään keppejä, joten on tosi mielenkiintoista nähdä miten sen motivaatio ja sitkeys kantavat kun jälki pitenee ja samalla keppejä ei löydy niin tiheään.

Martille helppo jana noin 30 m, tarkisti kolmisen metriä takajälkeä ennen kuin kääntyi, oli tosi ylimielinen ja hutiloiva miksi ensimmäinen keppi jäi... :-/ Onneksi olin tehnyt reenin pääteemaksi terävät kulmat, joilla saatiinkin sitten hieman tarkemmaksi tuota hutilusta. Kulmat pieneillä lenkeillä, toka keppi nousi hyvin ja kolmannelle jouduin patistelemaan. Puuh.. keppijälki tai sitten tarkkuutta jossain nurmella tms seuraavaksi.

Jatkettiin vielä tottistelemaan. Rasa sai aloittaa. Aloitettiin 80 cm hypyllä, apulaudat molemmin puolin. Ensin olin itse esteen sivussa ja heitin palloa hypystä palkaksi. Näitä ehken kaksi. Sitten otettiin jo kapula ja nostettiin korkeus 90 cm:n. Yhden kerran Rasa hipaisi estettä, muuten ihan sikamakeet hypyt. Into ja vauhti ei haittaa hyvää tekniikkaa ollenkaan! Wau! Sama tahti jatkui myös täyskorkealla A:lla. Vitsit se on hieno! Meillä on oikeasti aika lähellä jo ne jälkikokeet, Rasa alkaa olla aika hyvällä mallilla. Loppuun vielä eteenmenoa pallolle (tätä ei vissiin juuri aiemmin olla tehtykään?) niin että ensin vietiin pallo yhdessä ja sitten minä vein pallon ja Rasa odotti. Matkaa melkein koko kentän pituus, joten tämäkin aikas hyvä :)

Martin kanssa ensin parkkiksella seuraamista, josta kentän laidalle ja hihna pois, odottamista ja seuruu kentälle. Hyvä! Seurautin alkuun ja muiden liikkeiden välissä, pääosin aika hyvä ilme, pari kertaa huomautin äänellä kun lipsui ja hyvin skarppasi. Luoksetulokin otettiin joka reipas. Sitten varsinaiseen asiaan, eli pari hyppynoutoa 90 ja metri. Ihan ok:t mutta hipsuu, hipsuu. A-nouto Martin tyyliin eli ihan super! Eteenmenokin näköjään hyvin muistissa, eli ilman mitään helpotuksia etukäteen laitetulle palkkapurkille. Nyt kun vielä koepaikkakin irtoaisi...