Eilen olikin koirarintamalla aktiivinen ilta kun ensin olin vetämässä pentukurssia ja Panu lenkitti koiria ja sieltä sitten tottistelemaan. Panu ja Rasa tekivät Sarin ohjauksessa ja Panu oli ihan hirmuisen tyytyväinen. Mulla ei ole aavistustakaan mitä ne tekivät mutta joka tapauksessa ilmeisen onnistuneet harjoitukset :) Rasalle ammuttiinkin eikä se ollut asiasta moksiskaan.

Martin kanssa otin aluksi pätkän haukutusta ja palkkaa (Sarin kiusaksi ;) ) namisukkapatukalla. Leikki ihan mukavasti, vaikkakin sitten kun sukka alkaa hajota se tuo hommaan taas semmoista haistelumeininkiäkin mukaan. Vieläkin liikaa tyrkytän patukkaa Martille, mutta on se leikkiminen jo hiukan kehittynyt. En silti uskalla vielä jättää sitä sukkaa pois.
Seuraamisessa tänään siis vaan oikeastaan perusasentoa ja siinä hyvää kontaktia ja pari liikkeellelähtöä. Jäävät olivat ihan ok, tosin olin tyhmä ja upeasta seisomisesta en meinannut älytä palkata.... Luoksetulot edelleen vähän puoliteholla, minkä vuoksi heti alkulaukasta kehu ja vapautus.
Henkilöryhmääkin reenattiin vähän ja se meni loistavasti. Tuli hyviä vinkkejä jättää kaarrokset tekemättä ja mennä kulmilla sen sijaan. Johan nousi koirakin ihan eri malliin kun en vaan valu niiden ihmisten ympäri. Oma asenne ja asento pitää saada reippaaksi niin se tarttuu koiraankin.
Tasamaanouto isolla kapulalla, jossa äänetön, nopea meno ja ihan mukavan reipas palautus (ilman luovutusta). Tästä herkkupurkkipalkkaa.
Hyppynoudossa hipsut, joten palkka vain makkaralla taskusta. Hyvää tässä oli se, että haki varmasti esteelle takaisin ilman apuja.
A:lle lähetin hyppy-käskyllä, mutta Martti tiesi jo mistä on kyse ja meni ihan oikean esteen. Hieman nopeampi ja varmempi olisi palautus saanut olla, mutta se saattaa mennä tuon väärän käskytyksen piikkiin.
Sitten taas vähän haukutettiin ja leikittiin Sarin valvonnassa. On se hyvä kun joku neuvoo ja oikeasti uskoo tuohon koiraan. Vielä kun itsekin oppisi....
Eteenmenon seuraaminen ei mitään ylikaunista katsottavaa mutta ihan kelvollista ja hyvä, suora eteenmeno ja tälläkertaa loppupalkkakin löytyi helposti.

Tämän jälkeen mentiin vielä jäljelle. Tein Martille todella lyhyelle nurmelle noin 100 m pitkän jäljen yhdellä kulmalla ja kahdella esineellä. Palkkaa oli kohtuu runsaasti, mutta välissä myös tyhjiä pätkiä. Jälki oli aika tuore, oltaisko vartti touhuttu Vertin kanssa siinä välissä. Jäljen nosto oli tosi hyvä ja rauhallinen. Hiukan menossa oli tyhjillä levottomuutta ja niissä liinankäyttökään ei olut mitään parasta. Kulmassa meni ihan pikkiriikkisen yli, mutta ei pahasti. Ensimmäisen kepin ilmaisi loistavasti mutta toinen esine eli hylsy oli vaikea. Olisi sen metsässäkin huomannut että esineellä on, mutta jostain syystä sen nostaminen ei ollut Martista hyvä idea. Nosti kannustamalla kuitenkin.