Lauantaina oli Outi K:n tokovalkka. Aloitettiin tunnarilla, jossa lähinnä hain nauvoja että miten etenisin. Nyt voi kuulemma siirtyä kokeenomaisempaan suuntaan ja välillä tehdä niitäkin mutta edelleen pitää olla ne lähelläolot mukana että säilyy hyvä etsiminen. Läheltä voisi tehdä niitä vaikeampia etsimistehtäviä, noi perushommat alkaa olla hallussa.
Sitten otettiin häiriöseuraamista. Ensin perusasennossa ja oli ok mutta ei vieläkään tarpeeksi hyvä. Otettiin vähän henkilöryhmän tapaista ajatuksella että saa höpöhöpön ja kun skarppaa saa kehuja ja palkkaamaan mennään kehuen sinne ryhmään. Oli mulle vähän vaikeeta toteuttaa mut jotenkin vähän jo etenikin.

Tokalla kiekalla jatkettiin seuraamista ja voi että se mun oma asenne ja tekemisen meininki on NIIN isossa osassa ton pikkuherkkiksen kanssa. Mut nyt saatiin jo ihan hyvää settiä, jees! Tehtiin myös ruutua joka Outin mielestä edistynyt ja olikin nyt aktiivisempi paikan suhteen. Lelukuurille tosin päästiin, eli tehdään taas nyt treenejä että ruutu on valmiina ja lelu ruudussa ja pääsee sit sinne sinkoilemaan. Tätä ei saisi unohtaa vaikka sitä tekniikkaa ja paikkaa hinkkaa koska se motivaatio ja pieni porokoira eivät vaan pariudu ilmaiseksi. Loppuun vielä kosketusalustaa ja sitä kääntymistä. Pitää palkata nyt Nosteen eteen, tai siis siihen paikkaan jossa sen kuonon kuuluisi olla mutta pitää palkata ne kaikki kerrt kuitenkin milloin koskee ettei mene into hommasta. Olipa hyvä valkka!

Tänään hallilla ennen ja jälkeen treenien vetovuoron. Ennen tehtiin kokeenomainen nouto (palautus ois saanut olla nopsempi ja luovutusasento suorempi) ja siihen siirtyminen kehuen ja kaukot. Jätin huomaamattoman takapalkan. Otin matkaa vähän reilut 5 m ja tehtiin perskules koko setti! Meni ihan sikahyvin! Palkkasin vasta loppuperusasennosta leikillä ja siitä vapautin takapalkalle jota ei selkeästikään ollut huomannut. Hyvä myö! Kyllä tää etenee!

Oman ryhmän reeneissä ensin vähän seuraamistekniikka hinkutusta, sitten tolpan kiertoa ja stoppeja ja kaukojen tekniikkaa läheltä. Sit molemmat paikallaolot joissa ei huomatettavaa. Sitten noutoa yks metallilla (vaikea), puulla hetsattu + palautus ja normilähtö ja vapautus vauhdista. Luoksetuloa takapalkkahenkilöllä (osti!) ja seuraamista käskytettynä ja palkaten. Hitaassa oli vaikeinta, kävelen liian hitaasti, muuten aika kivaa! Niin ja hyppyäkin tehtiin jossain kohtaa. Olipas kivaa!