Alkanee olla aika herätellä taas blogiakin eloon. Pikkuisen on ollut muuta ohjelmaa kun perheeseen tuli vaihteeksi kaksijalkainen perheenlisäys viitisen viikkoa sitten. :)

Asiaan: Perjantaina suunnattiin melkein koko laumalla (kissa sentäs jäi hoitoon) Laukaaseen lappalaiskoirien syyspäiville. Heti lauantaiaamusta oli vuorossa rotumestaruustoko ja erikoisvoittajaluokka aloitti. Vaikka koe oli rajattu lappalaiskoirille niin evl:ssä oli silti riemukkaat kuusi koiraa! Wau! Tuomarina tuttu ja turvallinen Pehkosen Mauri. Päivä oli kaunis, syksyinen päivä, kehä hyvä ja liikkeet mun toiveiden mukaisesti eli sekoitetussa järjestyksessä. Oltiin Martin kanssa molemmat oikein mukavassa vireessä, ennen koetta Martti leikitti Taimia ja Suria ja flirttaili muillekin nartuille. Reeneiltiin liikkeitä iloisesti, kierrettiin kenttä ja muuta mukavaa.

Paikallaoloihin mentiin aika tyypillisessä vireessä, mikä toki tietää hyvää paikallaoloja ajatellen.
Istuminen: 10
Makaaminen 10

Oltiin neljäntenä suoritusvuorossa. Liikkeet tosiaan hauskassa järjestyksessä.
tunnari: 7 (meni ensin jonnekin kauemmas kapuloista, vissiin tsekkaamaan paikallaolopaikan hajut, palasi kapuloille, otti oman ja palautti ok. Olisi voinut olla reippaampi)
Luoksetulo: 7 (kaksi käskyä maahanmenoon, olisi voinut olla reippaampi mutta laukkasi aivan loppua lukuunottamatta)
Ruutu: 0 (tää oli hauska! :D Hyvä merkki, ruutuun käskyllä lähti ja haukahti ja pysähtyi samantien - reeneissä on opetettu että jos haukkuu niin ei saa jatkaa. Palasi merkille ja lähti siitä hyvin ruutuun. Sitten mie mokasin, huusin JES! joka Martille lupaa palkan, joten ei mennyt maahan. Varasti vielä ruoja luoksetuloonkin :D Mutta ruutu löytyi, se on pääasia! )
Seuraaminen: 8 Martin seuraamiseksi oikein hyvä
Z: 0 ( Argh... järjestys oli m-s-i mutta Martti ei oikein jaksanut kuunnella ja teki i-s-s... Maahanmeno on ollut meille ekalla vaikea viimeaikoina kun alkukesä hinkattiin muistiin että istuminen on aina ensin.) Tästä sitten tauolle.

Toinen setti tulikin kohtuu nopsaan koska muutama keskeytti:
ohjattu: 9 (olisi voinut olla nopeampi)
Kaukot: 0 (voisi vaikka kuunnella minuakin joskus ja tekniikkakin Martiksi tosi huono)
Hyppynouto: 9 (nopeutta lisää)

Yhteensä 177 pistettä, ei tulosta ja kolmas sija josta tuttuun tapaan huiput palkinnot eli reippaasti RC:n ruokaa. Taimi oli hienosti toinen ja Mette porkkis voitti ansaitusti. Olin tosi tyytyväinen omaan asenteeseen ja toimimiseen, meillä ei oikein ole enää mitään saavutettavaa niin mennään ihan oppimisen ja osallistumisen kannalta nämä. Kivaa oli!

Oli ihan sikakiva päivä! Lappalaiskoiraihmiset ovat vaan niin rentoja ja huippua porukkaa! Erityisonnittelut lähtee Mamille ja Tepolle jotka aksan rotumestaruuden lisäksi saavuttivat ykkösen ja toisen sijan tokon alokasluokan rotumestaruuksissa sekä Miralle ja Norrille hienosta ykkösestä!

Sunnuntaina sitten oli Martin ensiesiintyminen veteraaniluokassa! Koska se on niin hyvinmenestynyt näyttelykoira niin voihan sen erkkariin ilmottaa ;) ja ihan kannattikin, vaikka jossain kohtaa jo kadutti kun väsytti, paleli, kehien seuraaminen on nykysäännöillä ihan hanurista ja odottavan aika oli todella pitkä. Tuomarina oli todella miellyttävä Erja Nummi, joka käsitteli koiria tosi mukavasti ja arvosteli ja tutki perusteellisesti. Tässä Martin arvostelu:

" keskikokoa kookkaampi. Vankkarakenteinen ja luustoinen. Voimakas, maskuliininen pää. Oikeat mittasuhteet. Hyvä selkä ja lanne. Hieman lyhyt lantio. Hyvä rintakehän muoto ja pituus. Hyvä eturinta. Kokoon sopiva vankka raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Vapaat liikkeet. Selälle kiertyvä häntä häiritsee hieman yleisvaikutelmaa. Hieman pehmeä päällikarva. Hyvä pohjavilla." VET EH VEK3

Martin paras näyttelyarvostelu tähän saakka :) se paranee vanhetessaan selkeästi :)