Pitkästä aikaa Sadun treeneissä. Halusin vielä Sadunkin näkemyksen seuraamiseen, odotuksia ei hirveästi ollut, olin jotenkin melkein luovuttanut jo asian suhteen mutta treenistä jäi tosi hyvä fiilis ja koiralle todella hyvä ilme. Ekalla kierroksella juteltiin siitä että mun pitäis tehdä enemmän hommia seuraamisessa Nosteen kanssa, ei ninkään sitä vastaan. Lisäksi kävelen hyvin ja reippaasti, mutta ehkä jo liiankin reippaasti, joten hieman harmonisempi tahti olisi hyvä (tätä taisin pohtia ennen Turun koetta ja se menikin seuraamisen osalta yllättävän hyvin). Lisäksi katsottiin vasemmalle käännöksiä, joissa tehtiin kaksi käännöstä putkeen auttaen ja alkoi löytymään ilmettä ja asennetta enemmän. Jos on pidempi suora alla niin sitten oli hieman hankalampaa mutta löytyi. Palkkasin viimesen pätkän lelulla josta tulikin kommentti heti ettei se palkkaustapa ole hyvä (heittää lelua takaviistoon vasemmalle) ja että se saattaakin olla juuri se asia jolla Noste on saatu nyt liian kauas! Joo, on siis asioita jotka toimivat niille vietikkäille ja painamaan taipuvaisille belgeille mutta kun kyseessä on pieni ja kohtelias porokoira niin välttämättä ihan samat säännöt eivät päde.

Toka kiekka siis aloitetiin tällä, eli palkkasin lelulla niin että lelu tuli siihen oikealle seuraamispaikalle ja sai siitä vetoleikin. Sen voi sitten tarvittaessa jalostaa kahden lelun leikiksikin jossain kohtaa mutta aloitus aina noin. Pieneksi "ongelmaksi" muodostui lelun varastaminen, koska pieni ja kohtelias porokoira ei millään meinanut hellittää otettaan! :D Oli aika hauskaa! Ilme muuttui paljon paremmaksi ja paikka samantien. Huh! Koska moneen otteeseen mainitsin ne vaikeat ihmishäiriöt niin tehtiin sitten henkilöryhmässä perusasentoja yms ja siellä ryhmässä samaan tyyliin palkkaamista. Mullahan on ollut tapana kehua ryhmässä ja palkata sieltä pois. Se vahvistaa sitä ajatusta että ryhmästä pitää päästä pois, joten nyt se palkkauskin (lelullakin) vain siellä ryhmässä ollessamme. Alkoi luopumaan ihmisistä tosi hyvin ja sain kyllä hyvää läksytystä siitä etten saa itse vahvistaa noita ahdistumisia vaan mun pitää olla koiran luottamuksen arvoinen. Satu <3 ! Noste yllätti sillä miten hyvin se jaksoi palkkautua leikistä ja että se pystyi ihan hyvin leikkimään ryhmässäkin. Toki aika paljon vaisummin mutta alla oli myös leikkipalkkaa jo ennen ryhmää tehdyistä seuraamisista ja uusi juttu.

Loppuun tehtiin vielä normi paikkamakuu, ei ihmeitä, paikkamakuu ringissä Sadun häiritessä (kerran meni lankaan), kaukoja ringissä (kuunteli ja keskittyi mainiosti!) ja vielä pujottelua pienessä ringissä (meni tosi hyvin, toki isosti avustettuna mutta kuitenkin). Huippuvalkka! Ensi kuussa lisää!