Helatorstaita vietettiin aurinkoisessa säässä ja hyvässä seurassa Josepan jälkikokeessa.

Tottelevaisuus tehtiin kahdella vierekkäisellä kentällä ja meidän vuoromme oli Varma Makkosen tuomaroitavana ja aivan viimeisessä parissa. Virittelin jotenkin vähänlaisesti ja otin tuomarin kommentit niin kirjaimellisesti etten oikein muistanut kertoa Martille että nyt ois tämmönen homma kyseessä. Joskus sitä pitää olla vähän hölmö, varsinkin silloin kun jännittää (vaikka tuomari kyllä kaikkensa yritti siinä etten jännittäis). Oman koomailun piikkiin siis menee se että en muistanut virittää koiraa, en valmistellut sitä liikkeisiin ja mikä nolointa, en muistanut parista ensimmäisestä liikkeestä kehua yhtään... NOLOA! Mut jospa ensi kerralla muistaisin...

Seuraaminen siis aluksi ihan kuutamolla, mutta tuli sinne ihan hyviäkin pätkiä. Iso kiitos Sarille etten jäänyt luumuilemaan vaan vedin reippaasti menemään, mikä ehkä pelasti vähän. Henkilöryhmässä en edelleenkään osannut käyttäytyä, minkä takia Martti meni moikkailemaan tyyppejä :D
Istuminen hyvä, liikkeestä maahanmenossa unohdin että saako antaa uuden "seuraa" käskyn kun lähtee juoksemaan (saako?) joten en antanut (seuraaminen vähän valjua), maahanmenoon pääapu (en tajunnut) ja loppuun hidastuva luoksetulo. Seisomisessa seurasi kaukana, pysähtyi hitaasti ja tuli luokse hitaasti (ja suoraan sivulle).
Tasamaanoudossa hyvä meno, otti kapulan nopeasti ja sitten tuli joku aivomato ja hitaaseen luovutukseen uusi käsky. Hyppynouto ihan ok, tosin kosketukset ja hidas luovutus. Estenouto muuten hyvä mutta hidas ja vino luovutus.
Eteenmeno ihan hyvä, meni ykkösellä maahan ja paikkamakuu erinomainen. Pisteitä 80 :)
Tottis osa1: http://www.youtube.com/watch?v=X29Mw_ZCn-8
Tottis osa2: http://www.youtube.com/watch?v=BXGK652krho
Tottis osa3: http://www.youtube.com/watch?v=wCz0lqhu_8E

Tällä irtosi tälläkertaa maastopaikka (10 koiraa pääsi maastoon, 17 oli tottiksessa) joten sitten pääsi jännittämään jälkeä mikä tuntui aivan uskomattomalta!! Jana oli hitaahko mutta määrätietoinen ja suora. Reagoi jälkeen hyvin ja lähti ajamaan rauhallisesti (maasto oli hurjan kuivaa ja pölisevää, aika raskas keli jäljestää). Martti jäljesti tarkasti, joissain kulmissa vähän tarkisteli mutta jatkoi helppolukuisesti matkaa. Ilmaisi kaikki kepit, tosin yhtä ei malttanut tuoda perille. Maltoin olla hiljaa (tai puuskutin varmaan kuin virtahepo) ja Martti hoiti homman ammattimaisesti! 8) Olo viimeisellä kepillä oli aika mahtava, kyllä näillä pitäis koulari irrota!! Myöhemmin selvisi, että janalta saatiin täydet 40 pistettä, eli jäljeltä täydet 170 pojoa! On se aika mahtava koira toi Martti!

Esineille lähdettiin ihan kahta kättä heiluttaen. Olin ihan pihalla ja ihan älyttömän onnellinen ja tuntui ihan samantekevältä miten se ruutu oikein menee. Martti työskenteli jotenkuten, ei mitenkään hyvällä draivilla. Jos olisin tajunnut panostaa, olisi pitänyt heitellä sille vähän palloa että olisi päässyt juoksemisenkin makuun. Kaksi esinettä nousi, toisen tuonnin meinasin sössiä kun en nähnyt että sillä oli esine mukana. Esineiltä 18 pistettä ja älyttömän onnellinen emäntä :)

Yhteispisteet siis 268, II-tulos, JK3 ja 4. sija. Mahdottomana pitämäni ykköstulos jäi siis vain kahden pisteen päähän! Tuli pikkisen kipinää yrittää mahtua kokeisiin ja koettaa niitä ykkösiäkin saada. ;) Pari päivää meni fiilistellessä ja oikeastaan vasta sunnuntaina tajusin että nyt se ihan oikeasti on totta! Uskomatonta!!! JEE!!

Hirmuinen kiitos tässäkin Panulle ja Lauralle paikanpäällä tsemppaamisesta, treenikavereille joka osa-alueelta ja etenkin Keijolle jota ilman oisivat noikin jälkipisteet jääneet aika paljon pienemmiksi! Viteoita tulossa lähiaikoina :)