Ärsyttävän vähän saa aikaiseksi päivittää tätä blogia nyt kun pienet lapset + työ (joo! minä aloitin jo työhommia ja teen 1-4 päivää / viikko kesäajan) + koirahommat... Onneksi on treenivihkonen että pysyy jonkinlainen kuri ja järjestys ohjelmistossa. Tästä päivityksestäkin tulee varmaan nyt puoliärsyttävä sillisalaatti mutta sellaista elämä nyt vaan on :)

Käytiin siis Oulussa kokeessa kesäkuun alkupuolella. Hyvän kokeen oli Oulun Koirakerho järjestänyt lappalaisille ja vähän muillekin. Ehdittiin Mamin ja Emilian kanssa tehdä hyvä kenttääntutustuminen jo perjantaina illalla  mikä varmasti auttoi tottiksiin lauantaina. Ja mikä tottis se olikaan! Noste oli alusta saakka hyvässä vireessä, seurasi korrektisti ja oikealla ilmeellä, hieman se herpaantui henkilöryhmässä mutta aika vähän. Jäävät hyvät, samoin luoksetulot ja tasamaanouto (siinä ravasi ehkä viimeiset 2 m). Metrisellä mun oli pakko uusia heitto kun heitin ihan vituralleen, Nosteen suoritus oli hieno. Vinoesteelle se hieman varasti. Eteenmeno oli melkolailla täydellinen, eteni hyvää laukkaa luotisuoraan ja ekasta (varsin kauniista) käskystä nopeasti maahan. Korvien asennosta näin että se niin tiesi odottaa mahanmenoa mutta eteni silti, eli melkoinen työvoitto! Tottiksesta saatiinkin sitten 95 pistettä! Olin sulaa sukkiini koska en olisi uskonut että pääsen porokoiralla moisiin pisteisiin! Noste nyt vaan on niin hieno!

Kuvat: Mari Moisala

Siitäpä sitten maastoon. Tovi jos toinenkin odotettiin jäljelle pääsyä, ehdin kävelyttää Nosteen oikein hyvin. Janalla tuli säätöä, osin Nosteen ilmavainun takia, osin siksi ettei jäljentekijä ollut ihan kartalla ja osin siksi että tuomarin oli ehkä vähän vaikea tulkita kun kaksi noin oleellista muuttuvaa osaa olivat samassa yhtälössä. Yhden pisteen menetys siis janalla. Eka keppi nousi hienosti mutta jotenkin hieman epävarmasti jatkoi siltä. Siinä oli sitten jotain säätöä koiran puolelta mutta eipä siinä nyt oikein muuta voi kun mennä mukana ja toivoa parasta. Muutamassa kohdassa himmasin ja vähän pyysin vetämään jos oli varma suunnasta. Ajoin kohtuu läheltä joka toimi aika hyvin. Kakkoskeppi meillä sitten jäi siinä säätäessä. Uskokin meinasi loppua tiheässä nuoressa metsässä helteessä (kylmän aamun jälkeen päivä lämpeni aika kuumaksi) hien virratessa kunnes keppejä alkoikin nousta. Vitoselta kutoselle oli taas hieman haparoivaa mutta selvitettiin kuitenkin jälki loppuun saakka. Kutoselta en sitten millään meinannut löytää autolle mutta lukuisten puheluiden ja setvimisen jälkeen löytyihän se! :D Ja aikakin riitti ihan hyvin.

Aika reippaasti siirryttiin sitten esineille jotka menivät sen hetkisen tason mukaan eli huonosti. Yksi esine tuli. Yhteensä maastoista siis 158 pistettä. Jossittelua harrastaakseni, jos se kakkoskeppi olisi löytynyt niin olisi ollut ykköstulos! Ei siis ollenkaan huono suoritus ensimmäiseksi voittajan kokeeksi!

Kokeen jälkeen ei ollakaan metsäjäljelle ehditty kertaakaan ja pellollekin vain kerran. Esineitä on reenattu paljon ja suunnitelmallisesti. Välillä vähän itketty ja kiukuteltu, sitten sisuunnuttu ja suunniteltu ja lopulta toteutettu suunnitelmia aika onnistuneesti. Rupesin siis parantamaan esineruudun palkkaa. Tein kokona ennen iltaruokaa ensin 1, seuraavana iltana 2 ja sitten 3 esinettä (välipalkaten) ja lopuksi sai iltaruuan. Toimi hyvin. Hakureeneissäkin tehtiin iso ruutu ja paljon esineitä, toi kolme (välipalkat mukana) tarpeeksi nopeasti ja sai kolmannesta herkkupurkin. Samanlainen ison ruudun treeni mutta valitettavasti ei ihan viiteen minuuttiin mennyt oli vielä tällä viikolla kun testattiin koeruutua. Suunta saattanee siis olla ihan oikea? Joka tapauksessa nyt pitää saada metsään varmuutta ja esineet toimimaan ennen kuin laitan ilmoa mihinkään jälkikokeeseen koska nyt meillä on se kolmosen koulari, puuttuvat enää ykköset J Enkä halua koiraa kuluttaa loppuun liialla kisaamisella jos se ei ole valmis.

 

Seuraava koitos meillä on nyt kuitenkin tokon SM kisat joihin osallistumme Lappalaiskoirien joukkueessa ja voittajaluokkaan. Ollaan nyt sitten tehty tokoa hieman ahkerammin ja suunnitelmallisemmin. Olen kyllä treenaillut evl:nkin juttuja, sen verran se kiertonouto ja tyhjään lähetys ovat kesken että niitä pitäisi päästä tekemään aika paljon. Ohjattu on taas tökkinyt kohtuullisen paljon mutta poikkeuksena edelliseen kertaan mulla ei ole vanne kiristänyt ollenkaan niin pahasti kun on ollut korjaussarja jo tiedossa. Ja jotenkin luotan että saadaan se tässä kolmen viikon aikana vielä ihan kohtuulliselle mallille kuitenkin. Muissa liikkeissä ei liiemmin ole ollut mitään ihmeellistä, aika hyvin ovat menneet. Luoksetulo nyt on sellaista säätämistä että saisi sopivan vauhdin mutta kunnon stopit. Aika vaikeaa onpi se.

Käytiin yhdet neljän kehän treenit Varkaudessa Varpsin ja Mikkelin joukkueen kanssa (ihanaa kun oli tämä mahtava mahdollisuus, harmi että näitä on niin vähän) joissa Noste oikein loisti hyvällä asenteellaan! Se on kyllä kasvanut niin isoksi koiraksi vuodessa! Viime vuoden parit ekat SM treenit menivät epäröidessä ja vieraita koiria ja ihmisiä ihmetellessä, nyt se taas oli alusta saakka ihan täysillä messissä! Ruudussa tuli iso häiriökin (ihan vieressä juoksi toinen koira viereiseen ruutuun) mutta sekään ei haitannut.

Tänään käytiin Suvin kanssa Rantasalmen näyttelyssä, oli aivan hullun kuuma ja hiostava mutta me reenattiin ihanilla nurmilla silti. Ekassa setissä Noste ei syönyt, tehtiin seuraaminen, Z ja varmaan luoksetulokin pallopalkalla. Sitten käveltiin vähän (Nosteella oli kaamea caccahätä…) ja haettiin lisää treenikamaa ja tehtiin uusi kehä eri paikkaan. Siitä sitten ruutu valmiille patukalle (tein tarkoituksella ruudun aika häiriöiseen paikkaan, kiemurteli mutta selvitti!). Ohjatussa oikea oli ruutuun päin joten ensin ruutu imi. Sain kuitenkin onnistumaan. Vasurillekin tarvittiin vähän apuja. Helteen takia vain kaksi toistoa / puoli. Sitten vähän viilennystä rannassa, oman näyttelykehän reunalla odottelua, kehässä pyörähtämässä, hiukan myyntikojujen kiertämistä ja viimeiset treenit. Nyt Noste jo söikin ja otettiin tunnari ja kaukot. Molemmissa ihan hyvää settiä, välillä ihan kohtuullisilla häiriöilläkin. Loppuun vielä hetsattu luoksetulo palloon. Olipa kivaa!

Loppuun vielä pari kuvaa hyvänmielen aksatreeneistä Taimiston porukalla ja paikkana Kana-areena: