Hirrrrveesti ois taas ollut kirjoitettavaa mutta on vaan jäänyt...

Lauantaina oltiin nuorten koirien tokoringin koulutuksessa Maija Kultamaan opissa. Oli tosi hyvä koulutus, harmitti vietävästi kun oma kunto on mitä on ja en pystynyt ihan kympillä muiden suorituksia seuraamaan ja tuulisella kentällä ei taas kaikki puhutut jutut kuuluneet kovinkaan kauas.

Tehtiin Nosteen kanssa ekaksi ohjattua, jossa suunnat nyt todellakin ihan sekaisin, tää on kyllä kummallinen. Katsottiin että paljon vaan liikkuroituna ja rutiinia, kyllä se ehken siitä...? Merkitöntä merkkiä aloitettiin kosketusalustalle ja vinkiksi että treeneissäkin olisi aina hyvä piirtää se rinkula tai viivat tms jotta tietää että meneekö koira suoraan sinne minne pitääkin, ei nimittäin tarvitse hirveästi kaartaa mutta sitä ei välttämättä itse huomaa --> koira oppii menemään vinoon jne.

Jäävissä tehtiin erottelua namia heittämällä ja selkä koiraan päin. Näin tehtynä ei yhtään hutia! Eli sitten olikin pakko ottaa seuraaminen mukaan jossa taas vain huteja. Syynä siis oikeasti seuraaminen ja se, ettei koira tee siinä ollenkaan töitä. Puuh. Kateissa sekä paikka, kontakti että asenne. Hihhei! Tässäpä työstettävää. Eikä saa nyt mennä mahan taa piiloon, kyllä tää on ihan muualta tullut ongelma.
Merkin kiertämiseen otettiin kapulahäitiötä mukaan, ensin meinasi olla vaikeaa mutta kun kerran sai kiertämään kapuloiden ohi niin sitten ei ollut mitään ongelmaa. Aika tiivistetysti murto-osa koulutuksen annista, olisipa jaksanut kirjoitella jo lauantaina...

Maanantaina päivällä mentiin testaamaan uusi mullos. Pelto on perunapeltoa joka suurimmaksi osaksi kohtuullisen kovaa, ei siis askeleet näy mitenkään erityisen hyvin. Alkuun tein vain kolmen ja sitten viiden tyhjiä ja jonkin verran kaarroksia. Meni tavallaan ihan ok mutta tavallaan noin lyhyillä tyhjillä tuli sellainen namien etsiskelyfiilis. Kun tyhjät kasvoivat seitsämään ja ihan lopuksi yhdeksään ja yhteen pidempäänkin pätkään niin alkoi jo muistuttaa enemmän ihan jäljestystä. Mutta on toi vaikea alusta, voi luoja! Nytkin vain vajaan tunnin vanha jälki ja koira sai tehdä ihan tosissaan töitä :-/ kepit (4 kpl) sentäs ilmaistiin ihan tosi hienosti. Mullalle voisi kyllä laittaa jotkut minimini esineet, alkaa varmasti enemmän muuten työstää niitä silmillä. Nurmella on jo ihan huolella saanut piilottaa.

 

Maanantai-iltana vielä Annan kanssa Kuopio-Hallin vuorolla tokoilemassa. Otettiin useampi lyhyt kiekka. Alkuun ohjattua jossa oikea hyvä, vasen hukassa. Uusittiin vasen vielä ja sitten ok. Ruutu oli alunperin ihan ok paikassa mutta ihan sen taakse ajoikin yllättäen rekka jota lastattiin siitä sitten koko ajan ja sekös oli vaikeaa. Kävin kerran viemässä ruutuun jonka jälkeen ihan ok suoritus. Otettiin vielä toisesta suunnasta ja se meni hyvin.
Tokalla kiekalla seuraamista jossa kriteeri lähinnä paikasta ja paikan ostikin yllättävän hyvin muutamilla vaatimisilla. Etenkin hidas käynti oli hyvä. Kontakti pääosin huono, lopussa kun koko paketti löytyi niin palkkasin isosti lelulla (muuten vaan namilla). Sitten tehtiin pari jäävää vaatimisen kautta ja meni ok. Kaukoja läheltä, nämä nyt jumppaantuu pikkuhiljaa.
Taidettiin ottaa vielä kolmaskin kiekka jossa ekaksi tunnari pitkältä matkalta niin että olin lähellä (hyvä), sitten niin että Noste jäi lähelle ja mie olin kaukana ja edelleen hyvä. Siihen jätettiin. Loppuun luoksetuloa nakin heitolla ja lopuksi liikkuroituna ja pallo (kahden lelun leikki) stopista. Kivat treenit!