Ihan huippumahtis juttu! Martin saikku loppui siis viime maanantaina ja siitä innostuneena rupesin kyselemään että vieläkö olisi koepaikkoja kun Kuopiossa kerrankin (hyvä rotikat!!) järjestettiin PK kokeet. No paikka irtosi ja hyvä että mentiin, kokeessa oli vain viisi osallistujaa! Kunto ei ollut vielä kohdillaan ja treenaamattomuus todellakin näkyi monessa kohtaa (ei ole ihan tuo hakukaan mikään läpihuutujuttu, ei) mutta silti olen kyllä tyytyväinen. Lähtötason testi tälle kaudelle tehtynä. Mutta asiaan, näin se meni:

Hakuun päästiin kolmantena koirakkona. Maasto oli hieno. Ekalla pistolla eka ukko ylös. Tältä erinomainen ilmaisu. Toka pisto aika jäätävän laaja ja siltä sitten toinen ukko ylös. Ilmaisu oli tällä ihan ok, pikkuisen katkoi kun läähätti kovin. Tän jälkeen tyhjä vasemmalle ja sitten olikin vissiin seuraavalla pistolla taas laajoilla kaarillaan löytänyt maalin mutta ei ilmaissut kun mie kutsuin pois :( Tosi huono juttu... Tästä alkoi sit mun kämmäily. Ajattein että se puoli on nyt katsottu ja tyhmyyksissäni pistotin kolme (!!!!) kertaa sille toiselle puolelle ja sitten ajattelin ettei toi enää jaksa kun ois ehken kannattanut edes se yksi pisto tehdä vielä sinnekin  oikealle niin ei ois tarvinnut jossitella... Se maali kun ois ollut just siinä kohdalla... Noh, tulokseen ei siis mahdollisuutta mutta jatkettiin matkaa.

Esineruudussa näytti ensin ettei toi tee mitään. Siellä se hiimaili rahalliseen tyyliin, nappasi esineen ja toi reippaasti. Sama juttu vielä toisenkin kerran. Aikaa jäi ihan reippaasti ja hyvin se nyt kuitenkin tekee siellä hommia! pisteet 29/30.

Tottis sit viimeisenä helteisellä kentällä. Martti alkoi olla jo aika puhki ja varsin tietoinen että palkka on muuten autolla... Aloitettiin seuraamisella joka aika luokaton. Muutaman hetken teki pari askelta hommiakin, muuten ois ollu menossa sinne autolle. Istumisen teki mutta ois pitäny tehdä reippaammin jne. Luoksetulossa sama homma maahanmenon kanssa ja kaksi käskyä luoksetuloon josta laiskasti luo. Seisomisessa samat kuviot kuin istumisessa paitsi että seisoi niin kuin pitikin, eli kaikki jäävät oikein. Tasamaanouto meni nollille kun otin väärän kapulan, sitten Martti ei ottanut kapulaa kunnolla (vaati lisäkäskyjä) ja pudotti kapulan vielä. Vaadin sitten että tekee lopun kunnolla. Hyppynouto laiska mutta teki, estenouto samoin. Eteenmenossa mopo karkas, eli edisti, lähti paikallolopaikan suuntaan mutta ykkösellä maahan. Paikkamakuu muuten ok mutta olisi saanut olla tarkkaavaisempi. Pisteitä yhteensä 70. 

Semmottis päivä! Koira on 9-vee, takana 9 kk treenitaukoa ja noin hyvin se silti vetää! On se vaan aika huippu tyyppi toi miun Martti!