Eilen oltiin pk vuorolla kentällä. Panu ja Rasa ottivat ensin paikallaoloa muutamalla välipalkalla. Aluksi aavistuksen rauhaton (pysyi kuitenkin hyvin ja oli hiljaa) mutta viimoiset pätkät aivan loistavasti. Palkkausten väli noin 20-40 sek. Seuraavaksi sitten kontaktia paikallaan ollen, joka sujuikin aika kiitettävästi. Rasalla on ollut vaikeuksia kontaktin pitämisessä liikkeellelähtiessä ja liikkeessä ylipäätään. Nyt otettiin tämä työn alle oikein kunnolla. Pallopalkalla ja suurilla avuilla (pallo kädessä solisluun päällä) tosi hyviä liikkeellelähtöjä, joissa kontakti pysyi hyvänä. Mulla on selkeä visio miten tämä pitäisi tehdä, mutta ilmeisesti ulosannissa on välillä vähän vikaa että saa asian sanottua nätisti Panullekin. ;) Lopulta sitten pallo kainalossa pari lähtöä, jotka oikein hyvät sekä kontaktin että paikan suhteen. Jesh!!!
Rasan muuhun ohjelmistoon kuuluivat jäävät ja luoksetulo, joita tehtiin aina välillä ettei koko ajan junnata samaa. Typyllä on kyllä intoa ja vauhtia ihanasti!

Martin kanssa aloitettiin seuraamisjutuilla. Tärkeimpänä kriteerinä kontakti, treenattavana asiana nyt takapään käyttö, eli paljon käännöksiä vasemmalle ja vasemman kautta ympäri. Tuli tosi hyviäkin ja mikä parasta, Martti oli aikamoisella draivilla mukana hommissa. Välillä lennätti peppuaan hirmuista kyytiä ja tarjosi kontaktia itse, mistä olen tietysti tosi tyytyväinen. Otin alun pätkät hihnassa että pääsen puuttumaan mahdollisiin kontaktin lipsumisiin, joita tuli jokunen. Pitemmän pätkän jälkeen täyskäännökset eivät niin hyviä, mutta oli kuitenkin kohtuuhyvin mukana ja skarppasi seuraamista hyvin.
Välillä sitten noutoa kahden kilon kapulalla. Lähtöhaukahduksen kanssa kapulalle,  mihin en oikein voi tässä liikkeessä puuttua kun siihen tarvitaan kuitenkin niin paljon voimaa. Kapulan otti epäröiden mutta palautti laukaten ja välillä reippaasti ravaten. Oikein hienot palautukset joita kyllä kannustin ja palkkasin herkkupurkista. Sitten palkkasin vielä hetken luovutuksesta ilman noutoa ja siitä että pitää kapulaa tukevasti suussa ja vaikka vetää hiukan. Mirkulta hyvä huomio että nyt pitäisi skarpata sen kapulan nostamisen kanssa. Jostain syystä sitä on vain lykännyt ja lykännyt, mutta nyt siihen pitää puuttua ihan oikeasti ja ajatus jäikin itämään miten sitä toteuttaisin :) Hyvä että on treenikavereita jotka patistavat! :) Ai niin, noudoissa muistin kerrankin ottaa mukaan myös sen kapulan hakemisen yhdessä koiran kanssa, sekin kun pitäisi tehdä joskus muilloinkin kuin kokeessa....
Lopuksi vielä vähän seuraamista vapaana. Tämä ihan jees, mutta ei mitenkään super. Eteenmenossa kaarsi aavistuksen oikealle ja ehti hidastaa kentän laitaa kohti jossa päätin sitten pyytää maahan (hätäratkaisu) ja menin palkkaamaan purkista. Tulipahan se maahanmenokin sitten otettua.... ;)