Aloitetaanpas aikajärjestyksessä eli niistä hyvinmenneistä treeneistä: Perjantaina pienellä poppoolla maastoiltiin. Martille hyvin tallattu ja melkein oikeankokoinen esineruutu jossa kolme vierasta esinettä. Eka tuli helposti ja sitten se tuttu hyytymys. Kohtuu hyvin se ravaili ja etsiskeli, mutta eihän siinä sellaista reippautta ja paloa ole mitä pitäisi. Tuulestakaan ei tosin juuri apua ollut. Aikaa ei kellotettu mutta meni varmaan kymmenen minuuttia kuitenkin että sain kaikki kolme esinettä itselleni... Palkkasin kahdesta ekasta aika pienesti ja kolmannesta sai sitten superpalkan. Ei se ihan kokonaan koomannut eikä juminut, että ei se nyt ihan persiillään ole mutta kaipaa tuollaista vaativampaa reeniä välillä.

Rasa sai ajaa parituntisen jäljen tosi kuivassa ja pölyisessä metsässä. Matkaa ehken noin 300m ja neljä keppiä. Janaa 30m, noin? Janalla ensin yksi kiepsahdus, jonka jälkeen eteni hyvin ja jäljen nosto oli ihan sikahieno! Ajoi vähän levottomasti mutta minä alan jo pikkuhiljaa päästä jyvälle milloin se jäljestää joten kohtuu hyvin se piti jäljestä huolen. Yksi mahdollinen harhajälkikin ylitettiin. Keppien ilmaisut sikahienot, mutta tuolla tarkkuudella ei välttämättä aika riitä, pitäisi olla sujuvampaa etenemistä. Noh, lisää reeniä ja kyllä meidän pitäisi olla ykköseen valmiita tänä kesänä. :)

Lauantaina sitten Vieremälle SAR harjoitukseen... Homma oli melko sekavaa eikä yhtään tehtävää suoritettu kunnolla loppuun asti mikä oli vähän outoa. Suurin pettymys mulle silti tuli omasta ja koira toiminnasta. Me ylitettiin heti ekalla lyhyellä tehtävällä tuore jälki ilman että Martti noteerasi sitä mitenkään :( Takaisinpäin palatessa se sitten jo merkkasi sitä jälkeä mutta minä en ollut tarpeeksi hyvin kartalla enkä tajunnut kuitata nostoa ja toimia sen mukaan. Vielä seuraavallakin alueella ylitettiin jälki jonka Martti nosti selkeästi mutta tulkitsin sen että se olisi joko lähtenyt metsäkanalinnun kajulle tai saanut vainua viereisistä koirakoista, joten en tätäkään sitten saanut ylös. Voihan kerpele. Kun harjoituksia purettiin niin ahisti kyllä enemmän kuin laki sallii :(

Senverran sisuunnuttiin että käytiin yhsi pätkä ajamssa jälkeä puhtaalla alueella. Se oli siinä kohtaa jonkun kahdeksisen tuntia kuivassa maastossa vanhentunut joten oli aika vaikea väsyneelle koiralle. Eka esine nousi kun ihmeteltiin että mitähän se touhaa. Sitten sellaista hapuilevaa jäljestystä vaihtelevassa maastossa enimmäkseen vapaana, aika paljon tarkistuksia. Ylitettiin iso asfalttitie jonka jälkeen käytännössä uusi jäljennosto ja toinen esine. Sitten ajettiin vähän innokkaammin ja rinksa jossa myös harhoja yms ja selvittiin kuin selvittiinkin seuraavalle esineelle johon lopetettiin. Huh! Olipas päivä!

Hyvin tuli esille että kaikki osallistuneet koirat eivät joko olleet ihan omalla tasollaan ja / tai jäljennostoihin tarvitaan vielä ihan sikana varmuutta. Ei hirveästi itsetuntoa hivellyt tämä mutta tiedetäänpäs mitä reenataan...