Melkoisen isolla porukalla hakumetsässä Niittypurolla. Rasa rinsesa aloitti meidän koirista ja sille olikin aivan ideaalit olosuhteet kun toiselta puolelta tuuli tosi reippaasti. Ensimmäinen oli melkein etukulmassa pimeänä. Hienosti neitiliini irtosi suoraan. Toinen otettiin myötätuulen puoleiseen etukulmaan mielikuvana ja aivan pikkiriikkisen kaarroksen tehtyään Rasa löysi tämänkin hienosti. Kolmas taas tuulen puolelle pimeänä ja tämä sujui oikein hienosti. Neljäs mielikuvana vaikeammalle puolelle. Tällä tuli sitten hiukan ylimääräistä juoksentelua mutta ei voltteja. Toisella lähetyksellä löytyi maalimieskin hienosti. Maalimieskäyttäytyminen oli välillä ihan hienoa ja välillä taas aika päällekäyvää. Tähänkin pitää kiinnittää huomiota. Rasa onneksi kestää ihan hyvin sen että sen pyytää maahan tai kieltää uimasta liiveihin.

Martille myös neljä maalimiestä. Ensimmäinen pimeänä etukulmaan, jossa veti vähän vinoon mutta meni itseasiassa varmaan aikalailla hajun mukana. Täällä parikymmentä hyvää haukkua. Toinen pimeänä toisen etukulman umppariin, jonne meno pienen mutkan kautta (kun kutsuin luo, niin korjasi linjan takaisin oikeaksi). Tässä ohje palkata kaivamattomasta haukusta. Pikkisen oli etusella kopassut, josta mm oli kieltänyt ja tästä eteenpäin hyvä ilmaisu ja palkka. Kolmas pimeänä, jonne taas meni ensin tuulen mukaan, kutsuin luo ja lähetin uudelleen, jolloin eteni suoraan, mutta joutui palaamaan sinne suunnalle jossa alunperinkin sai hajun ja mm löytyi. Täällä piti haukkua siihen saakka kunnes annan kuvan palkata. Aavistuksen häiriintyi mun tulosta mutta ei pahasti. Jatkoin hieman sivuun ja annoin luvan palkata kun mun poispäin suuntaamisella ei ollut mitään haittaa haukkuun. Neljäs mielikuvana, mutta tällä irtosi noin 5m liian vähän ja sitten lähti kiertelemään. Kutsuin pois vaikka Martti ei olisi millään halunnut tulla kun on homma kesken. Uusi lähetys ja sitten toimikin loistavasti. Tämä suorapalkalla.

Molempien koirien osalta pitää panostaa niihin suoriin pistoihin tarpeeksi kauas. Rasalla kannattaa ehkä ottaa vielä vaikeammat paikat mielikuvina lähes järjestään ja hyvällä tuulella voi huoletta lähettää pimeänä. Martilla jatketaan entiseen malliin ja viedään useaa palikkaa kerralla eteenpäin. Ilmaisut ovat jo rauhoittuneet todella hyvin, mutta niidenkään kanssa ei oikein voi jäädä laakereilleen lepäilemään.

Martin kanssa tottistelinkin hiukan ennen omaa vuoroa. Tehtiin seuraamista, eli ensin kontaktia paikallaan, sitten liikkeellelähtöjä, täyskäännöksiä vasemmalle, pitempää suoraa ( + täyskäännöstä) ja käännöksiä niin että mentiin aivan tienlaitaan asti. Palkkasin namia kopittelemalla ja sillä leikittämällä ja Martti oli tosi innokas ja kontaktikin oli hieno. Reipas pikkuinen :)