Maanantaina tein kanavalle jäljen Martiskaiselle. Ehti vanheta pari tuntia ja harhajälkiä oli varmasti (sekä tuoreempia että vanhempia). Tarkoituksena oli siis harjoitella kulmia, vaikeita pintoja ja tien ylityksiä. Jäljestys oli liian levotonta, varmaan metsäjälki pohjalla vaikutti asiaa. Olisi pitänyt namittaa alkua enemmän ja unohtaa se kulmaharjoittelu tästä. No, ihan kohtuullisesti jäljesteli kuitenkin ja esineilmaisu (kaksi kpl) oli ainakin kunnossa. Osa kulmista meni hyvin, osa ei niin hyvin. Välillä vaikeimmilla pinnoilla oli Marttimaisesti suuria vaikeuksia, eli tämä on asia jota oikeasti pitää treenata. Keijon ohjeiden mukaan yritin silmä kovana katsoa pinnan vaihtuessa mihin suuntaan merkaa ja poikkeuksetta merkkasi ensin pään kääntämisellä jäljen suuntaan vaikka sitten lähtikin tarkkomaan. Tätä lukemista pitää harjoitella vieraankin tekemillä jäljillä. Ohjelmassa vahvasti nyt: vaikeat pinnat, pitkät jäljet ja vanhat jäljet. Väliin sitten palauttavana kulma- ja keppitreeniä ja janaharjoituksia.

Eilen sitten oltiin hakutreeneissä. Rasalla kolme maalimiestä ja tytsy on ihan kone! Todella hyvät ja suorat pistot, joissa ei kertakaikkisesti mitään huomautettavaa! Viimeinen maalimies haukutti vähän normipalkkauksen jälkeen. Pitää muistaa haukuttaa kotona Rasaa myös pallolla, nythän sitä on haukutettu lähinnä kepeillä.

Martille teemana suoraan meneminen viiden maalimiehen voimin. Ensimmäiselle ihan hyvä pisto (meinasi mennä vinoon, kutsuin, korjasi suoraksi ja sai hajun) ja lyhyt haukku, toiselle samoin. Toinen mm toi Marttia lähemmäs keskilinjaa ja otin yliheiton kolmoselle, jonne meni ihan mukavasti. Neloselle ei edennyt tarpeeksi syvälle, joten kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Tällä kertaa eteni hyvin suoraan ja teki kauniin laatikon. Tälle otettiin ilmaisu loppuun asti. Hallintaa pitäisi muistaa ottaa kuvioihin ja ensi kerralla taidan palkata osan ainakin itse.  Viimeinen oli lähellä, hyvä meno ja hyvä ilmaisu jossa ei kuumuus ja juokseminen juurikaan näkyneet.
Ensi kerralla ehken kokeenomainen treeni, muuten pitää tuota syvälle etenemistä painottaa ja ottaa jossain kohtaa ilmaisukin ihan asiaksi. Ja niitä etsintähommiakin pitäisi treenata... huh! :)