Oi miten voimaannuttava ja antoisa viikonvaihde! On mulla vaan ihania ystäviä ja kavereita ja niillä huippuja koiria! Koska olen neuroottinen niin aikajärjestys on poikaa! Pääteemana siis se, että rakkaat Laura & Päivikki olivat meillä viikonloppuva viettämässä.

Perjantaina en ehtinyt omalle aksavuorolle joten ostettiin porkkisporukalla yksäri aikaisemmin. Noste reenasi lisää palkasta poispäin hypylle irtoamista ja leijeröintiä. Ensin mainittu oli hankalampi mutta vitsit miten hienosti alkoi leijeröimään! Jäin ihan hulluna jälkeen vaikka mulla oli lyhyempi reitti ja juoksin niin kovaa kuin ikinä pääsin! Huisia!
Perjantai-iltana kävi sitten mieluisia vieraita ja heräteltiin mun uinuvaa pentukuumetta... Nou Hertta, NOUUUUUU! Mut täällä niin peukutetaan Taimiston seuraavaa pentuetta, aijaijai miten kiva yhdistelmä tulossa!

Lauantaina shoppailtiin Best-In:llä, Lemmikissä ja katsastettiin aksakisoja. Niin ja illalla taas juoruttiin, eiku vaihdettiin tietoja hyvässä seurassa :)

Sunnuntaiksi oltiin varattu Pondera halli ja seuraan liittyi Terhikin. Me taidettiin tehdä kaksi settiä? Aloitettiin aktiivisuusleikillä, eli olin suht passiivinen, mentiin kentän puolelle ja kun otti minuun kontaktia niin riekuleikki. Toimi hyvin ja tokalle kiekalle ei tarvinnut kontaktia odotella. Liikkeistä ensin ruutua. Näytettynä, näyttämättä lelulle ja tyhjään ruutuun + heitetty lelu. Onnistumisia pelkästään tällä kertaa, nice! Jos reenais useammin niin vois edetä. Sit taidettiin tehdä noutoa Tässäpä terhiltä sellainen oivallus joka muuten ratkaisee noin puolet noutoon liittyvistä (tämänhetkisistä) ongelmista, että menovauhti ei ole läheskään niin hyvä kuin palautua, eli kapula ei ole niin pop. Tehtiin hiukka kapulalle kilpailua ja sitä pitää muistaa tehdä.
Tokassa setissä vissiin eka muutama kauko, näistä nyt ei sitten kerrassaan mitään mainittavaa kun edelleen vaan jumppaillaan nami nenässä. Sitten hyppyä jossa jo lähetyksiä perusasennosta ja niissäpä ei mitään ihmeitä, käsky sisäistetty. Otin myös pysähtymistä esteen taa ja se on muuten hankalaa. Reenaamma. Imuutusseuraamista joka ihan kelvollista mutta jaksottaa pitäisi vieläkin paremmin. Lisäksi voisi nyt ihan aikuisten oikeasti myös kääntyä eikä vaan suoria jullittaa.
Oli kerrassaan ihanat reenit! Hurjan taitavia koiria, ihanan asenteen omaavia ihmisiä ja monta uutta oivallusta!

Kuva: Perhepotretti: Taimiston Noste, Taimi, Nequam Jesse Juntamo

Noste, Taimi ja Unski reenien jälkeen :)

 

Maanantaina ansaittiin sitten Hullun Koiranaisen pisteitä kun lähdettiin neljältä yöllä ajamaan Riihimäelle (tai jonnekin) Mia Skogsterin yksärille. Tai muut yksäröi ja mie kuuntelin. Oli kiva reissu ja tuli monta, vaikeasti kirjoitettavaa vinkkiä! Pitää yrittää kuitenkin:
-JÄNNITE!! (älä unohda tätä), kehu ja palkka. Ole selkeä!

-Noutoon kapula kiinnostavammaksi: kapula liinaan, kilpailua, ole aidosti iloinen jos onnistut varastamaan kapulan, älä tyrkytä sitä koiralle vaan koeta omia jolloin sen arvo nousee koiran silmissä.
-palautukseen: Normi aloitus mutta lyhyt heitto, appari pitää koiraa liinassa, ohjaaja pakenee taaksepäin ja hetsaa, koira vapautetaan kapulalle ja palkka luovutuksesta.
-Pitotreenit, älä tyrkytä, käytä jännitettä jolloin koira enemmänkin haluaa ottaa kapulan suuhun kädestä, taas ole selkeä. Lelupalkka leuan alta? Hetsaa!
-Kapulan heitto: Nosta kapula oikealla kädellä kuin tekisit niitä lihastreenejä painolla. Vapauta koira heittämällä palkkavasemmalle etuviistoon (klo 10 suuntaan) silloin kun kapula liikkuu. Kun tämä ok, nosta kapula edelleen kuten alussa mutta sen jälkeen heilauta se taaksepäin ja taas palkka kun kapula on liikkeessä. Ideana se, että koiran pitäisi ottaa kontaktia siihen saakka kunnes kapula on irronnut jo heittoon, eli vähentää sitä pyllyn nousua heittovaiheessa. Tärkeää palkata kun kapula liikkuu että palkka tulee oikeasta asiasta ja vahvistetaan oikeaa juttua.
-Luoksetulon oltava hyvä ja kokonainen ennen kuin nouto aletaan koota vauhdista luovutukseen, eli paikka on jo tuttu ja hyväksi havaittu koiralle.
-Palkkaa peruuttamalla taaksepäin, jolloin koiran on mukavampi palkkaantua ja se nousee paremmin. Älä auta käsillä, älä peruuta isoilla askelilla. Tarvittaessa auta äänellä ja teputa hiukan melkein paikallaan. Palkkaa edes jotenkin myös ne korjaukset ettei toivo hiivu ja yrittäminen lakkaa.

Seuraaminen: lelupalkka ilman palkkasanaa (koska palkkasanalla yleensä paikka ehtii jo vaihtua mikä heikentää seuraamisen paikkaa) klo 10 suuntaan heittämällä, muista kehua sen jälkeen!

Kävele selkeästi, älä karkaa käännösten jälkeen, äläkä turhaan itse tee seuraamisesta epätasaisen näköistä --> tarpeeksi lyhyet askeleet!
Ilme ennen kaikkea!

Tässä nyt nopsasti ne mitä ehdin nyt kirjoittaa. On se vaan NIIN huippu kouluttaja ja niin selkeä! Wau!