Jostain kumman syystä tokomotivaatio on viime aikoina ollut melkoisessa noususuhdanteessa ja koska kelit eivät tosiaankaan pk lajeja suosi niin saattaapi olla ettei elokuussa koitetakaan sen lajin kokeeseen mahtua. Tokohommille saatiin taas vielä entisestäänkin vauhtia eilen kun Laura ja Päivikki saapuivat helteiseen Varkauteen ja suunnattiin koirapuiston viereen tokottelemaan. Kuumaa oli, mutta uitettiin koiria välillä ja tehtiin liike tai pari kerrallaan niin hyvin jaksoivat sekä koirat että ohjaajat.

Aloitettiin häiriöpaikallaoloilla, joita otettiin useampi pieni setti. Martilla meni ihan hyvin, mutta näitä voisi reenata aina silloin tällöin kun ne tuovat hyvää vaihtelua. Häiriöhommeleissa Martti leikki namipatukalla, otettiin istumista, sivulle tuloja ja luoksetuloa.

Ekalla omalla vuorolla luoksetuloa, jossa seisomiset vähän hakusessa (otettiin takapalkalla) mutta se ei ole ihmekään koska eihän niitä ole reenattukaan. Maahanmenot ihan jees ja luoksetulovauhti ihan mahdoton! Olipas yllättävää! Loppuun vielä idaria kulmia vahvistellen ja kaikissa liikkeissä sitten vähän eri hommia vahvistellen.

Tokalla vuorolla ohjattua, jossa ensin merkistä palkaten. Kapulat olivat aikalailla samassa linjassa merkin kanssa. Ihan hyvät kapuloiden noudot ja vauhdikkaat palautukset (tai eka oli siihen asti kunnes koitin kehua, jolloin heti raville...) mutta palautukset ihan vinoja. Samaan syssyyn myös tunnari, jossa alkuosa erikseen palkattuna ja sitten vein Martin lähemmäs kapuloita. Merkki kuitenkin veti sen sivuun ja kun keksi mitä pitäisi tehdä niin hutiloi ja toi väärän. Vein uudestaan istumaan kapuloiden luo, kosketin omaa ja laitettiin yksi uusi väärä. Tällä kertaa sitten hyvä suoritus.

Kolmannella kerralla oli sitten tarkoitus kokeilla miten ruutu toimii. Oltiin laitettu kehänauhaa ruudun ympärille, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa. Martti teki kuitenkin oikein esimerkillisen merkin ja meni hienosti ruutuun. Harmi vaan että pysäytys on vähän hukassa joten meni pitkäksi. Ohjasin takaisin ruudun sisälle, pysäytin ja palkkasin isosti. Ei pöllömpätä!

Oli kyllä ihan mahtavat reenit ja tosi hauskaa mukavalla porukalla. Kiitoksia paljon reenikamuille! Lisää tätä! :)
 

Tänään aamusta käytiin ottamassa kuiteskin pk-esteet, joissa molemmissa oikein hyvät suoritukset. Kotireeneissä ensin tunnaria kapulat nurkan takana (en tieten tiedä nosteliko vääriä mutta oman ainakin toi). Reenailtiin myös kapulan tuontia vinosta.

Rasa kävi tänään osteopaatilla ja jumeja löytyi lavoista ja ristiselästä niin kuin oli arvattavissakin. Tytsy liikkui kyllä käsittelyn jälkeen heti paremmin. Rasa viettää tämän viikon tokotaukoa, ennen kuin laitetaan avoimenluokan liikkeitä kunnolla pakettiin. :)