Eilinen päivä meni vähän reisille treenien suhteen kun jäätävä poskiontelontulehdus torppasi enimmät innot jäljelle lähtemisestä. Muutaman tunnin ehdin kuitenkin kuuntelemaan Riitta Kivimäen tokovalkkaa joka oli aikasta hyvä. Jotain ajatuksia tuli omien koirienkin treeneihin vaikka en siis ehtinyt kuin osan aikaa seuraamaan. Riitta on kyllä hyvä kouluttaja, tykkään ja suosittelen!

Illalla tehtiin kotipihalla hiukan tokoa (koska tottakai nyt on tokointoa kun pitäisi keskittyä maastoihin mutta kun ne maastot takkuavat jajaja...). Ensin yhden tunnarikapulan piilotusta pitkältä matkalta ja lelulla palkaten, hyvä :) Sitten taidettiin ottaa ohjattua, joskin ennen sitä pari merkkiä (pallo merkin takana muttei meinannut ostaa tätä millään). Ohjatussa heitin kapulat, namilla merkille ja suorapalkka leluun. Mun silmään hyvät kapulalle menot, hyvät palautukset. Sitten ruutua joka oli nyt hiukka hukassa paikan suhteen, kävin pari kertaa viemässä oikeaan paikkaan ja otin sitten suosiolla lelulle. Löytyi se hyvä paikka kuitenkin ilman leluakin. loppuun vielä merkin kiertoa (välillä suorapalkka ja välillä otin loppuasentoon asti, aika hyvin toimii kierrä käskyllä alusta loppuun asti, ei jää ihmettelemään ja odottelemaan luoksetulokäskyä ja tarjoaa luoksetulon loppua, hyvä!).

Tänä aamuna sitten Mamin ja poikien kanssa Leppävirran kentälle. Mie olin suunnitellut että teen kaikki liikkeet mutta palkkaan vain koepalkkaustyyliin (namin annoin kyllä muttei riekuttamista). Ensin ilmoittautuminen ja siitä paikkamakuuseen. Pari kertaa jouduin huomauttamaan koska asento ei pysynyt skarppina, olen ollut tämän suhteen ihan liian lepsu (ja treenannut liian vähän, jokusen kerran vaan unohtanut koiran makuuseen jonnekin ja siitä varmaan on tullut sellanen hälläväliä asenne paikkikseen. Pysyyhän se kyllä mutta haluisun kuitenkin särmemmän asenteen). Makuusta en palkannut, seuruutin odotuspaikalle ja tehtiin jotain pientä palkatta kun Teppo teki eteenmenon ja meni paikkamakuuseen. Seuraaminen kokonaisena ja hyvä asenne ja kontakti, paikka ei vielä kestä koko aikaa pidemmässä pätkässä mutta ei se kamalan huonokaan ole. Istumiseen annoin kunnon käsiavun ja palkkasin istumisen sekä odottamisen. Maahanmeno hyvä ja luoksetulo tosi vaisu. Siinä ehken näkyi eniten se kunnon palkkauksen puute. Seuraaminen kapulan noutoon hyvä, tosin kehuin lopun ja palkkasin. Nouto ihan ok, hypyssä meinasi kiertää takaisin joten lähetin pois kapulan kanssa ja otin uuden palautuksen joka ok. Vielä kokonainen hyppynouto joka nyt ok. Vinoesteellä ei taas meinannut löytää kapulaa --> luovutti ja tuli ilman... Mami auttoi tokalla toistolla jolloin tuli kapulan kanssa. Tuossakin näkyy se sitkeyden ja varmuuden puute. Eteenmeno maahanmenoon asti melkein kentän päähän ja tämä hieno! <3 Palkaksi sitten kahden lelun leikkiä lempparipalloilla.
Lopuksi vielä hetken tauon jälkeen kentälle seuraaminen ja eteenmeno pallolle.

Kun eilen en jaksanut lähteä jäljelle niin tänään oli "pakko". Poljin itse muka helppoon maastoon (olikin kaameaa kivikkoa ja ryteikköä taas) 350 m jäljen jolla 6 keppiä. Ekan ja vikan kepin alla namipurkki. Vanheni noin 1,5 tuntia. jana oli aika hyvä, tosin itse kämmäsin kun oikaisi jäljelle ja en uskonut, kääntyi sitten takajäljelle josta oli vaikea kääntää pois. Kääntyi kumminkin ja ilmaisi ekan kepin hyvin ja ilahtui palkkapurkista. Toka keppi oli aika pian ojanylityksen jälkeen ja se jäi, varmaan harhautui jotenkin jäljeltä hetkeksi. Muut kepit nousivat tosi hyvin ja itsenäisesti, en kyllä juuri kerennyt katsomaan enkä auttamaan, oli työn ja tuskan takana pysyä menossa mukana. Ja nyt oli hyvä veto liinassa suurimman osan aikaan, tykkäsin!! kerran kaaduinkin ihan huolella mutta ei vaikuttanut Nosteen menoon mitenkään. Jatketaan ainakin huomenna vielä tuolla samalla purkkikaavalla.

Lenkillä otettiin helppo esineruutukaistale... 50 m syvä mutta kapea ja ei vaan taas edennyt :( Ootta että tuun lähettään uudelleen ja johonkin se eteneminen on hävinnyt. Voihan kakkelsson. Ajatin sitten vaan pätkä kerrallaan (tatti otsassa) kun en muutakaan keksinyt ja kun esine löytyi, keuin, leikitin ja vein esineen uudelleen takalaitaan. Palattiin alkuun ja sitten taas oikein hyvä ja nopea suoritus. Puuh... Millähän sen saisi taas toimimaan silleen tosi hienosti miten se on toiminut ja miten ihmeessä tää on saatu aikaiseksi...? On tää heleppoa!! ois edes sellanen tosi jälkivarma koira niin ei ois niin esineruudulla väliä mutta nyt varmaan ois nekin pisteet ihan tarpeen.