Eilen oltiin taas mukavissa lappalaisten yhteistreeneissä Navitaksen parkkipaikalla (on muuten oikeasti kiva reenipaikka, ja oli meille ainakin aivan uusi). Aloitettiin paikallaololla, jossa molemmat Panun kanssa mentiin piiloon. Ylitys oli tosi nätisti, ei mitään huomautettavaa. Martti otti taas lonkka asennon ja mutkuili sen etutassunsa kanssa. Pitää nyt yrittää vahvistaa sitä oikeassa asennossa pysymistä, ettei se heti alkaisi veltostua.

Reenattiin paikallaolon jälkeen jokainen koira erikseen. Martin kanssa leikittiin ensin pallolla vauhtia luoksetulon loppuosaan ja se leikki ihan uskomattoman innokkaasti, vaikka paikka olikin vieras. Oli tosi mukavaa. Sitten tehtiin muutamia vahvistuksia luoksetulon loppupaikan suhteen namilla, eli vedätin niin lähelle kuin pystyi. Tällä siis tarkoituksena tehdä siitä loppupaikasta hirmuisen mukava. Aina pieneksi hetkeksi siirsin kädet mahan päältä selän taa, ja silti M pysyi hienosti ihan liki. Lopuksi luoksetulosessiossa ihan oikea luoksetulo. Ensimmäinen pysäytys liian pitkä, mitä en hyväksynyt, vaan vein Martin takaisin aloituspaikalle. Siitä sitten uudestaan ja sain palkata sekä seisomisen, että maahanmenon namilla, kun ne olivat niin hienot. Myös loppuosa oli paljon vauhdikkaampi kuin ennen.

Liikkeestä istuminen oli Martin mielestä seisominen, mutta toistoilla saatiin istumisiakin aikaan. Nopeahan se ei missään nimessä ole, mutta kun pystyisi nyt saamaan sen istumisen varmaksi. Ja pystyyhän sen kun reenaa.

Ylitys otti omalla  vuorollaan aluksi perusasentoja (ja siinä pysymistä). Oikein mukavan oloista toimintaa ja edistystä on kieltämättä tapahtunut. Nouto oli vielä hiukan hakusessa, ei meinaa irrota ensimmäisellä käskyllä ja palauttaa ravaten. Tätä pitää siis leikkiä enemmän. Yli otti vielä luoksetulon, jossa vauhti taas hieman vaisu, joten ei pysäytystä.

Lopuksi otettiin kaikki koirat yhtä aikaa kentälle ja jokainen teki mitä itseä huvitti. Mie seurautin Marttia ensin palkan kanssa vahvistaen perusasentoja. Otin myös muutaman liikkeestä istumisen. Sitten otettiin palkatta ja minimaallisilla "seuraa" käskyillä tosi pitkä seuraaminen ilman välipalkkaa. Tämä meni oikein superhyvin ja loppupalkaksi herkkukoiranruokaa purkillinen. Olipas mukavat treenit, jäi oikein hyvä mieli!