Viikonloppuna suunnattiin siis kauan odotettuun TOKO:n joukkue Suomenmestaruus kokeeseen Imatralle. Tähän ollaan koko VarPSin joukkueella valmistauduttu pitkän aikaa ja nyt täytyy sanoa että valmistautuminen kannatti!

Suoritusvuorot menivät niin että me alokasluokan koirakot pääsimme ihan alkupäässä suorittamaan. Rasa tuntui ihan omalta itseltään vaikka hälinää riitti. Ennen paikkamakuuta kävelytin sitä, otin muutaman maahanmenon (maa oli sateesta märkä, mutta ei haitannut) ja lyhyen paikkamakuun palkaten. Ca'va ja Johanna olivat meitä edeltävässä paikkamakuuryhmässä joten ensimmäistä kehää lukuunottamatta en oikein kerinnyt heidän suorituksiaan seurata. Ca'va reippaili hienosti reilun ykkösen, pisteitä kertyi yli 180.

Rasan suoritukset menivät näin (pisteet ulkomuistista kun lappu on hukassa):

Kehä 1, tuomarina Vesa Rantaharju
Luoksepäästävyys: 10 (nousi seisomaan tuomaria vastaan mitä ei ole ikinä reeneissä tehnyt!)
Paikkamakuu: 10!!!! (vaihtoi lonkkaa muistaakseni kaksi kertaa, mutta oli hiljaa ja muuten rauhallisen oloinen vaikka viereinen koira lähti ryömimään)
Kokonaisvaikutus: 10
Tämän kehän jälkeen ehti hyvin luomaan oikeaa virettä seuraamiseen, eli nakkia suuhun ja palloa kainaloon. Rasa oli tosi innokas ja hyvällä draivilla mukana, joten jännittänyt ei juurikaan.

Kehä 2, tuomarina Pirkko Bellaoui
Kytkettynä seuraaminen: 10
Liikkeestä maahanmeno: 9,5 tai 10
Luoksetulo: 9,5 (tämä jouduttiin ottamaan kahdesti, koska ensimmäisellä kerralla viereisestä kehästä tuli koira Rasan perään ja ei oikein voinut suorittaa liikettä loppuun asti kun piti ottaa irtokoira kiinni. Rasa ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja tehtiin heti perään uusinta. Puolikas piste lähti kuulemma mun pienestä takakenosta)
Kokonaisvaikutus: 10
Kolmanteen kehään ei sitten ehditty juuri valmistautuakaan vaan piti lähteä aikalailla lennosta. Mulla oli ajatus ottaa ennen 2 ja 3 kehää niiden jäävät, joten hätäisesti otin seisomisen käsiavulla ja kehuin valtaisasti. Tämä pikkisen aina heikentää seuraamista jos sitä ei pääse palkkaamaan...

Kehä 3, tuomarina Timo Pussinen
Vapaana seuraaminen: 9 (ei ihan niin skarppi kuin aiempi)
Liikkeestä seisominen: 9,5
Hyppy: 9,5 (en todella tiedä mistä puolikas piste lähti)
Kokonaisvaikutus: 10

Kokonaistulos siis 192,5 pistettä, ykköstulos, TK1 ja luokkavoitto!!! Pitkään oltiin Johannan kanssa kaksoisjohdossa mutta harmillisesti muutama koira pääsi vielä siihen väliin.

Seuraavaksi päästiin jännittään Satua ja Welmua. Pappa työskenteli niin hienosti, ihan mahtavaa että tuonikäinen koira tekee noin säpäkästi töitä! S&W saivat odotetusti reilun ykkösen, mutta pisteitä ei saatu tietää ihan hetikään mikä toi oman jännityksensä joukkuetulosten odotteluun. Jutta ja Bjartur työskentelivät hienosti hankalissa olosuhteissa (voittajan ruutu oli todella vaikea) viidennelle sijalle! Reetta ja Jaska aloittivat ensimmäiset kehät todella vahvasti ja seuraaminen toi oikein kylmiä väreitä, niin hienosti se sujui! Harmittavasti muutava liikevirhe myöhemmin laskivat tulosta :(

Melko aikaisessa vaiheessa selvisi että ihan oikeasti pääsee pokkaamaan alokkaan ykköspaikan! Olihan siitä vitsailtu pitkin kevättä ja kesää. Mielessäni olin koko ajan tähdännyt ja toivonut yli 190 pisteen tulosta mutta koska olosuhteet ovat niin poikkeavat mistään muusta tilanteesta ja mitä tahansa voi sattua, niin ei siitä hirveästi viitsinyt ääneen puhua. Oli kyllä mahtava tunne päästä tuulettamaan. Rasa on kyllä todella huippu koekaveri, se toimi ihan samalla lailla (ellei vähän paremminkin) kuin reeneissä, palkkautui kehuista ja silityksistä seitsämänteen taivaaseen ja olisi jaksanut ottaa vaikka alusta uudelleen.

Seuraavaksi aloitettiinkin sitten joukkuetulosten jännittäminen. Arvottiin keskenämme neljännen ja kolmannen paikan välillä joten pettymys oli aika käsinkosketeltava kun T-Team kutsuttiin kolmospallille. Kun sitten toiseksi sijoittunut joukkue kuulutettiin repesi riemu ihan totaalisesti kun sieltä tulikin MEIJÄN JOUKKUE!! Voi elämä mitä riemun ja huudon määrää mikä meistä lähti! Meidän huippu joukkue järjesti kuitenkin rivinsä nopsaan ihmisineen ja koirineen ja asettautui palkintojenjakoon. Voiton pokkasi T-teamin ykkösjoukkue, aikalailla odotetusti. Oli ihan uskomaton olo! Meidän pikkuruisesta tokoporukasta, vaikka minkälaisten loukkaantumisten jälkeen saatiin tehtyä noin mieletön tulos!

KIITOS Panulle, joka kyselemättä ja vastaansanomatta hoiti kaikkia käytännönasioita ja odotteli kotosalla kun hyppäsin reenaamassa monta kertaa viikossa, treenikavereille, joiden tsemppaus ja neuvot tähän johtivat (erityisesti Satu ja Reetta), järjestäjille hyvin järjestetystä kokeesta ja tietty RASALLE joka on maailmankaukkeuden paras noutaja, prinsessojen, prinsessa ja kaikki herkkunsa ja pallonsa ansainnut! :) Hyvä meijän joukkue!!

Kuvia löytyy täältä