TOKO:  Tänään olivat vuorossa kaukot, joista tosin otettiin vain avon osia. Tosi hyvin nousi vaihteeksi istumaan, ei jäänyt yhtään vajaaksi, liikkeet olivat nopeat ja ennenkaikkea suorat! Palkkasin ruhtinaallisesti ja M teki mielellään ja innokkaasti. Hyvältä näyttää... Iltaruualla otetaan vielä yksi sarja ihan läheltä seisomisten kanssa.

JÄLKI menikin sitten vallan erilailla... Isä teki noin 400 metriä pitkän jäljen. Se sai vanheta pari tuntia (mikä oli liikaa noin vaikealla alustalla) ja sisälsi hirmuisesti tiukkoja mutkia ja kulmia (isä vähän innostui! :D ) sekä kaksi pienen tien ylitystä (vinoon).

Jälki alkoi pellolta, jossa on kumoonkaatunutta heinää. Lähentelee vaikeudeltaan kovanpinnan jälkeä. Martti ei ole ajanut montakaan muiden kuin miun tekemää jälkeä, minkä huomasi nyt liiankin selvästi. Otin liian pitkän janan, koska en tajunnut että se olisi vieraalla jäljellä noin epävarma. Jälki ei meinannut nousta millään.  Janan alun se etsi innokkaasti, mutta jonkin ajan kuluttua luovutti. Vietettiin sitten jäljen alulla varmaan 10 minuuttia, ennen kuin Martti hoksasi että voi sitäkin jälkeä ajaa. Onneksi ei loppunut kärsivällisyys kesken... Muuten se eteni jäljellä kohtuullisen hyvin, muta usein makupalan jälkeen jälki hukkaantui. Kerran Martti meinasi jo luovuttaa, mutta sai kuitenkin pienen kannustuksen jälkeen jäljestä otteen ja jatkoi varmasti ajamista. Kulmissa oli pientä hapuilua, mutta koko ajan Martti eteni tarkkaavaisemmin. Ensimmäinen tienylitys oli kuin oppikirjasta ja metsään siirtyminen sujui helposti. Isä oli hypännyt muutaman ojankin yli, mikä ei Martiskaista haitannut. Toisessa tienylityksessä tuli hiukan hapuilua, mutta hienosti Martti paikansi mistä jälki jatkuu. Hiukan ennen loppua oli suht terävä kulma risukossa, joka otti aikansa, mutta päästä löytyi lohitahnalla täytetty kongi. Martti oli aivan naatti..

Seuraava peltojälki pitää tehdä tiukkaa serpentiininä ja nameja taas todella tiheään. Pitää ottaa siis kunnon tarkkuustreeniä.

Seuraavalla vieraan tekemällä jäljellä ei oteta janaa kuin pari metriä. Pitää saada varmemmaksi vieraan tekemät jäljet ja se, että niitäkin tosiaan saa ajaa.

Seuraava metsäjälki taas omana tekemänä noin 10 metrin janalla ja kahdella suoralla kulmalla.

Esineet ja kepit on otettava mukaan pikaisesti. Helpottuu palkkaaminen ja saa välillä rauhoitettua koiran. Toko kokeen jälkeisellä viikolla treenataan joka päivä keppejä, eikä yhtään tokoa.