Torstaista sunnuntaihin oltiin Rutavaaralla Lappalaiskoirat ry:n kesäleirillä. Koulutin jälkeä, esineitä ja sunnuntaina vielä hakua. Omista koirista mukana oli vain Noste, ajattelin etteivät pitkät autossa odottamiset ole enää oikein Martin juttu ja se saattaisi menä juntturaan ja alkaa äksyilemään. Leirillä oli todella mukavaa porukkaa, kouluttaminen oli tosi kivaa vaikka mulla omat liikuntarajoitteeni olivatkin. Nostekin pääsi pikkuisen treenailemaan ja jaksettiin me iltaisin edes pienet kävelylenkit tehdä porukalla. Koirat juoksivatkin sitten aika reippaasti.

Torstaina Noste ajoi muutaman sadan metrin mittaisen ja aika tuoreen metsäjäljen kahdella kepillä. Jana meni todella hyvin, muutamissa kulmissa tuli outoa pyörimistä ja vetoa ihme suuntiin. Kepit nousivat hyvin.

Pikkuisen tottisteltiin ennen iltaluentoa, lähinnä seuraamisen aloituksia, jäävien erotteluja, vauhtinoutoja kilon kapulalla ja luoksetuloa hetsattuna mutta loppuun asti.

Perjantaina Noste ajoi tuoreen jäljen kolmen muun jäljen yli jotka oli jo ajettu ja mukana oli aika iso porukka ihmisiä. Itse jälki oli suora, ei mitään muita kommervenkkejä. Olisin voinut ajaa paremmalla liinatuntumalla, nyt joutui vähän yksin ratkaisemaan harhat mutta miettimisen ja pienen estämisen jälkeen ajoi niistä yli ja vahvistui esineillä. Hyvä treeni!

Iltapäivällä oli ohjelmassa esine-etsintää ja nosteelle tehtiin apparin kanssa treeni jossa vietiin yhdessä esine takakulmaan (appari näytti ja vei esineen sinne taakse ja me jäätiin reilu 5 m kauemmas) ja yhdessä kierrettiin toista reunaa lähetyssivulle ja lähetys keskeltä sivua. Teki ihan sairaan makeen ruudun! Hienoa! Nyt kaivetaan vähän tätä asennetta näillä treeneillä!
Ruudun jälkeen vielä pikaiset tottikset Lauran kanssa. Seuraamisen aloituksia ja askelsiirtymiä, jäävien erottelua (parani jo!), kapulan nostoja ja luovutuksia (kilon kapulalla) ja vauhtinouto jatketulla heitolla. Hyvä asenne ja aika tarpeellista keskittyä välillä ihan oikeasti noihin perusasioihin. Illalla vielä lenkki seitämän koiran porukalla joista kolme urosta. Hyvässä sovussa meni rinksa ja jaksoin kävellä! ;)

Lauantaina aamupäivä taas jäljellä, Nosteelle pururadalle tuore, namitettu jälki jossa lähtö paalulta. Unohdin kepit, joten lopussa huulirasva... Hienosti tajusi kahdesta liinasta ja paalusta (?) että nyt ei mennä janalle ja tarkasti paalun ja alun tosi hyvin ja lähti menemään jälkeä tasaisesti. Taisin tehdä maksimissaan kolmen askeleen tyhjiä, meinasi aluksi niillä juosta mutta nopsaan tottui että pitää ne enkin jäljestää. Vinot siirtymät pururadan puolelta toiselle menivät hyvin ja ajoi hyvällä vietillä vaikka muurahaisiakin oli. Huulirasvan ilmaisi hyvin.

Iltapäivällä jatkettiin taas ruudulla, jossa sama treeni kuin edellisenä päivänä mutta jätettiinkin eineet samalla reissulla molempiin takakulmiin. Teki ihan samalla vauhdilla ja voimalla ja etsi hyvin molemmat. Myös palautukset oikein hyviä. Olinpas iloinen! Seuraava ruutu voisi olla kolmen esineen ruutu jossa näytetään samalla lailla takakulmat ja keskellä on valmiina.

Tokoiltiin vielä Lauran kanssa, Noste sai tehdä kaksi settiä. Ekalla taas sitä seuraamista ja jääviä pari. Ruutuun Lauran alustalle, meni kyllä ruutuun muttei ostanut alustaa ennen kuin palkkailin muutaman kosketuksen. Uusilla hyvä (taisin ottaa melkein kaikki uusinnat kierron kautta). Myös tyhjä ruutu meni oikein hyvin. Tunnarissa myös hyvä (liikkurin kanssa). Uusinnassa heitin namin kauemmas ja laitoin uudestaan kapulan eri kohtaan, ei olla tätä tehty pitkään aikaan. Teki hyvällä ilmeellä ja jotenkin ilahtui tästä treenistä.
Tokassa setissä tehtiin varmaan jotain... Oiskohan se seuraaminen ollut kuitenkin vasta tässä ja sitten tehtiin vauhtinoutoa jossa kilon kapula alkaa tulla jo asenteella :)
Illalla lenkki "vain" neljän koiran laumassa ja tyypit päätti pulahtaa uimaankin. Noste tosin meni lähinnä rakkaudesta Lystiin kun esim. Suri esitteli noutajageenejään uimalla pitkiä rinksoja oikein antaumuksella! Ihana porukka!

Sunnuntaina leireiltiin enää aamupäivä ja vuorossa haku. Haukutin ensin Nosteen itse ja sitten haukutti Johanna. Otettiin sille yksi pakeneva ja yksi valmis maali, joilla ilmaisut. Iloisella mielellä menee ja innokkaasti ja haukkukin kulki hyvin. Tuli taas sellainen hakuinnostus että oispa aikaa että ehtis enemmän treenailla.

Kaikenkaikkiaan ihana leiri! Oli rankkaa mutta hauskaa ja porukka oli mainio! Jospa jotenkin onnistuttais ensi vuonnakin edes yhdeksi yöksi pääsemään (missä leiri nyt ikinä onkaan) jos leirillä on kiinnostavia koulutuksia. :)