Viikonloppu vietettiin Jyväskylässä Lappalaiskoirien syyspäivillä. Oli tosi kivaa ja hauskaa nähdä tuttuja! terkut kaikille ihanille immeisille! Lauantaina oli myös rotumestaruus toko, jossa ei EVL:ssä tälläkertaa mestaruutta jaettu kun ei tullut yhtään tulosta. Me oltiin aika surkeita, mutta oli siellä joitain positiivisiakin juttuja. ja tunnetusti, kun pää on kovetettu jo seinään hakkaamalla, niin mitään luovutusajatuksiahan ei tunneta. ;)

Kähään meno oli oikein hiano! Rento ja ihan kuulolla. Tuomari kopeloi perusteellisesti mutta niin asiallisesti että Martista se oli ihan kivaa.
paikalla istuminen: 10 (en nyt nähny mut vissiin se oli kympin suoritus)
Paikkamakuu: 10 (no ei ollu kyllä kympin suoritus. maahanmeno tosi hidas, muuten kaikki ok, eikä ollut moksiskaan toisten käskytyksistä)
seuraaminen: 8 (älysin jopa mennä reippaasti. Käännökset osin tosi hanurista, eikä se nyt ihan parasta Marttia ollut. Multa jäi joitain käskyjäkin käyttämättä jne, mutta pääosin en itse kovin lujaa mokaillut. Tuomari kommentoi että tämä nyt oli kuitenkin EVL tason seuraaminen, mikä tieten lämmitti mieltä)
Idari: 6 (alun seuraaminen huonoa, istumisen seisoi)
Luoksetulo: 6 (ekaan pysähdykseen asti ok, sit ravasi loput välit)
Ruutu: 0 (tassusta pieni osa ulkona, voehan itku)
Ohjattu nouto: 0 (ei löytänyt pikkiriikkistä merkkiä)
Metallihyppynouto: 10 (nooh.... oli se kyllä aika hyvä mut toivoisin vähän enempi poweria)
tunnari: 0 (väärä, hätäinen)
Kaukot: 6,5 (yhteen siirtymään kaksi käskyä, pikkisen liikkui, mutta yllättävän vähän)
Yhteensä 172 eikä siis tulosta. Hyvä mieli kuitenkin jäi, ja oli mahtavaa kun Satu & Loitsu voittivat voittajan rotumestaruuden tosi hyvällä suorituksella. Muutaman harmittavan jutun takia ykkönen jäi koitenkin vielä (muttei kauas!)

Tämä viikko ollaan lomailtu Nurmeksessa ja siellä aina aamusta vähän tokoiltiin ja Martti sai ajaa kaksi jälkeäkin. Toinen oli vajaan kilometrin pitkä ja kaksi tuntia vanha (meni ihan ok) ja toinen pari sataa metriä ja noin 15 tuntia vanha (meni oikein hyvin kun maltoin jopa antaa Martin nostaa jäljen...).

Tänään käytiin hakutreeneissäkin ja Rasa meni oikein kivasti. hyvin se etsii ja tukeutuu koko ajan vähemmän Panuun. Malttaa irrotakin jo kivasti. Martille taas vieraalla maalimiehellä noin 400m pitkällä alueella etsintä. Kivasti etsi, tosin aluksia aika vauhdikkaasti. Tallatulta alueelta tallaamattomalle siirtyminen oli hiukan hämmentävää ja aika hauskasti sai maalimiehen jäljen, nosti sitä hiukan väärään suuntaan, korjasi ja lähti ajamaan vauhdilla. Siitä sitten hoksasi Mirkun, jota piti käydä haukkumassa. Patistin uudelleen etsimään ja sieltähän se seisoskeleva maalimies löytyikin.Hienosti oli alkanut ilmaista empimättä. Mun olisi pitänyt taas malttaa olla hiljempaa. hyvä reeni ja huippua kun oli vieras maalimies!