Onpas jäänyt taas treenejä päivittämättä, ollaan silti harjoiteltu tokohommia aika ahkerastikin ja Martti on ilmoitettu kahteen ja Rasa yhteen kokeeseen. Tänään suunnattiin Pieksämäelle Rasan ja Martin kanssa. Rasan kanssa puuhailtiin jatkoryhmässä. Ensin kehän ulkopuolella vähän seuraamishommia paljon palkaten. Sitten juoksuntarkastus ja kehään. Luoksepäästävyys oli tosi hyvä, varma ja rauhallinen. Paikkamakuu tehtiin siis Rasalle aika vieraassa paikassa ja vieraiden koirien kanssa. Oli taas aika epävarma (pysyi hyvin mutta oli tosi jännittyneen oloinen ja vaihteli lonkka-asentoa). Kävin kerran palkkaamassa välillä + loppupalkka. Nousi lopussa muiden istu-käskyillä jota sitten harjoiteltiin vähän erikseen.
Keskenämme otettiin sitten seuraamista joka on parantunut aika kivasti (mutta vielä riittää hommaa...), liikkeestä seisomista (leikkien) ja seisomassa pysymistä, luoksetuloa ja loppuun hyppyä. Pallopalkka oli ihan kiva mutta selvästi häiritsi pallon hiekkaantuminen. Onneksi se palkkautuu niin hyvin namillakin. Seuraamisen paikka on nyt aika kiva ja kontaktikin välillä löytyy. Luoksetulossa ennakoi helposti kutsua joten pitää muistaa sitä odottamistakin harjoitella. Seisomisessa pitäisi itse lopettaa hiippailu ja alkaa tosissaan opettamaan pysymistä. Paikkamakuu on sinällään ihan ok (eli pysyy paikallaan) mutta en tykkää ilmeestä joten paljon treeniä tämän suhteen. Alkaa se kuitenkin koevalmis olla joten ei maaliskuun koe pitäisi tulla yhtään liian aikaisin. Helmikuu me jätetään kuitenkin väliin että saadaan viilattua pilkkua huolella ennen koetta.

Martin treeneissä tuli paljon ahaa-elämyksiä! Kiitos niistä Sadulle ja Reetalle jotka olivat samaan aikaan paikalla ja ystävällisesti antoivat vinkkejä :) Aloitettiin tunnarilla joka meni ihan pyllylleen! Tämä onkin mennyt viime aikoina tosi hyvin, joten nyt tuli taas se pudotus. Otettiin varmaan sata toistoa ennen kuin oma löytyi. Välillä vaihdettiin väärätkin käyttämättömiin ja se + väärien määrän lisääminen auttoi jonkun verran. Positiivista oli se ettei koomannut vaikka toistoja tulikin. Tässä liikkeessä otetaan nyt kaksi rinnakkaista kuuria, eli ulkona ns. pysyvillä, uusilla, puhatailla väärillä ja sisällä ihan läheltä naksulla haistelua.
Seuraavaksi luoksetuloa. Tässä löytyi nyt selkeä ongelmakohta, eli vaikka purkilla saa vauhtia, niin olen saanut sillä torpattua sen loppuvauhdin! Tässä siis nyt paljon suoria ja palkka esille vasta eteentulosta + pakoja. Stopit ihan jees.
Ruudussa merkkiviidakossa ensin väärä merkki mutta korjasi, toinen hyvä merkki ja ruutuun sataa :) Ruudussa pallo palkkana selkeä pettymys. Satu oli sitä mieltä että isoon kuppiin ruokaa koska siitä se palkkaantuu. Sitten vaan olla tosi topakkana sen haistelun suhteen tyhjässä ruudussa niin tietää että ei tarttee etsiä. Tuolla pallolla on kyllä kieltämässä se vaara että alkaa vauhti hiipua kun se ei oikeasti ole yhtään kiva. Tässä välissä välillä autoon.
Toisessa satsissa sitten pelkkä ohjattu. Hyvä merkki, hyvä kapulalle meno ja siitä sitten aivan käsittämätön loppu (oli menossa joka paikkaan muuanne paitsi mun luo) :( Pienen pohdinnan jälkeen pari uutta noutoa joista kehu + pakki + ohjaus loppuasentoon + vapautus ilman luovutusta. 

Oi miten paljon on treenattavaa!!! Mutta nyt on taas hyvät eväät joten tästä on hyvä jatkaa!