Otettiin sitten riski ja käytiin viikon välein kokeessa. Eikä Martti ollut moksiskaan, tosin en ole varma ulottuuko urospuolisen nisäkkään muisti noin pitkälle. ;) Koe siis Pieksämäen tutussa ja turvallisessa hallissa, tuomarina Tommi Varis. Kootut selitykset:

Oltiin paikalla hyvissä ajoin, käytiin reilun vartin lenkki ja mentiin sisälle halliin. Naksuttelin ja kehuin hihnan kiskomisesta ja toisten koirien katsomisesta, mistä johtuen minulla oli rento ja hyväntuulinen koira (ja toisaalta kun sai itse keskittyä kehumiseen niin oli itselläkin hyvä mieli).

paikkaistuminen: 10
paikkamakuu: 9 (oli jossain vaiheess ahaistellut hiukan)
Nämä siis putkeen. Luoksepäästävyys hieno ja lähti siitä hyvin mukaan, jonka sitten pikkisen torpedoin mutta en ottanut pulttia kun tiesin että Martti vaan valmistautuu paikallaoloon olemalla rauhallinen. Hyvä vire oli kehästä poistuessa ja sinne mennessä. Reagoi nopeasti ja rauhallisesti käskyihin.

Tässä välissä Martti hetkeksi autoon ja ennen omaa vuoroa pissalenkin kautta kehän laidalle hihnaa kiskomaan ja temputtelemaan. Kehään hyvällä mielellä :)

seuraaminen: 8 (muuten hyvä, mutta askelsiirtymissä hieman piippasi, hitaassa käynnissä kontakti katkeili ja täyskäännökset tein liian nopeasti tai Martti liian hitaasti).
idari: 8 (ennakoi yhtä seuraamaan lähtöä hieman, oisko ollut myös joku hidas siirtymä?)
luoksetulo: hyvät pysäytykset, loppupätkä ravaten, aavistuksen vino perusasento
ruutu: 9 (ei aavistustakaan mistä piste pois)
ohjattu: 0 (hyvä merkki ja merkiltä ruutuun... Sain vielä iloisesti takas merkille ja hakemaan oikean kapulan, oli vaan päättänyt mennä ruutuun :D pääasia ettei harmistunut korjailuista yhtään!)
hyppynouto: 8 (olisi saanut palauttaa reippaammin, nyt tuli reipasta ravia takas)
tunnari: 6 (OMA!!!!!!! pureskeli kapulaa)
kaukot: 9 (tuomarin mukaan luokan parhaat kaukot!)

Tästä sitten koiraa kehuen pois kehästä ja palkalle. Martti oli koko ajan iloinen ja pirteä. Ei tieten ihan niin riehakas kuin treeneissä mutta koetilanteeksi oikein hyvä mun makuun! Kirjojen jaossa lämmitti tosi paljon tuomarin kommentti että koiralla riitti bensa tehdä liikkeet viimeiseen asti. Oispa vaan tienny miten paljon sen eteen on tehty töitä! Tämä vire ja mukava olotila on kyllä pääasiallisesti meidän tukisukkis-ryhmän ansiota! Kiitos Laura ja Päivikki! Eilen jo mietin että miten paljon kivempi on nyt lähteä kokeeseen kun on noin kannustavat tukijoukot joilta tulee positiivista palautetta ja tsemppaamista. :)

Nyt Martti pitää kolme viikkoa tokotaukoa. Sen verran treenataan ensi viikolla kun päästään vieraaseen halliin tekemä palauttava treeni, joka koerupeaman jälkeen tuleekin tarpeeseen! Loppiaisena sitten taas kokeeseen. :)