Ensi alkuun suuret onnittelut treenikamuille, eli Tarulle ja Valalle VOI1 tuloksesta ja Benitalle ja Virnalle toisesta peräkkäisestä ykkösestä alokasluokassa! Ootte tosi eteviä!

Päivällä lähdettiin Panun ja koirien kanssa kaatopaikan tienoille jälkiä tekemään ja lenkille. Sää oli aivan kamala, vettä satoi ja metsä oli kaamean märkä. Rasan (veri)jälki ei vanhentunut kuin hetken ja se oli pikkukoiralle tuulen vuoksi todella vaikea. Ohjaajakin sähläsi hiukan, joten tämä treeni ei ollut niitä maailman onnistuneimpia. Opettavainen kylläkin. Onneksi Rasa ei ihan pienestä säikähdä, joten ei varmaan isoa vahinkoa tullut. Paljon oppia kylläkin.

Martin jälki ehti vanhentua lenkin ajan. Jana oli hakkuuaukolla, jossa oli jonkin verran lunta. Jäljen nosto oli Martille josatin syystä kohtuullisen hankalaa tänään, mutta nousihan se sallitun ajan puitteissa. Hyvin se lähtikin sujumaan hakkuuaukolta hirveään, tiheään risukkoon. Risukko-osuuden jälkeen tuli tien ylitys, jossa M erehtyi haistelemaan koiran jälkiä. Pieni huomautus asiasta ja matka jatkui. Tien ylitys meni ihan kohtuullisesti ja jälki jatkui hieman harvempaan risukkoon, jossa heti kohta ensimmäinen keppi. Tässä täytyi jarruttaa voimakkaasti. Jälki jatkui taas hakkuuaukealle, jossa toisellekin kepille piti hiukan jarruttaa. Aukko oli lähes kokonaan sula, joten onneksi tuli lumetontakin pätkää. Martti jäljesti oikein mukavasti. Aukolta tultiin taas tielle ja tien ylitykseen. Tiellä Martti ei osaa jäljestää kunnolla, vaan alkaa haravoida tien toista puolta. Ei kovin hyvä, vaikka kokeessahan se homma niin meneekin. Tien jälkeen taas keppi, jolle jarrutus. Loput kepit nousivatkin sitten taas ilman apua. Loppu jälki oli ihan kamalassa pusikossa ja ryteikössä, mutta Marttiahan se ei haitannut. Meitä perässätulijoita kylläkin alkoi vähän arveluttaa ku jälki oli vielä aikalailla kuin eksyneen tekemä. No, melko eksyksissä siellä pusikossa välillä olinkin. Martilta ihan kohtuullista työskentelyä. Pitää kuitenkin saada vieläkin lisää varmuutta.

Illalla nähtiin vielä Mirkun kanssa Koti-Idean parkkiksella. Aluksi otettiin paikallaolo, jossa Martti keskittymishäiriöstään huolimatta pysyi hienosti. Martti oli hirmuisen poissaoleva, häiriöherkkä eikä meinannut olla edes kovin ahne. Kaukoja otettiin Lommon ollessa häiriönä. Jotenkin saatiin tehtyä ja ihan hyviäkin suorituksia ihan hyvällä vireellä, mutta koko treeniä leimasi jonkinmoinen poissaolevuus. Loppuun otettiin vielä eteenmeno, joka meni muuten ok, mutta palkkana ollut ruokakuppi jäi koskematta. Martti ei halunnut edes maistaa vaikka luulisi että sillä olisi nälkä ollut. Tosi outoa ja harmillista. Kaippa se siitä tokenee. Kiitos Mirkulle kun jaksoit raahautua huonossa säässä treenaamaan :)