Eilen illalla päätimme Helin ja Panun kanssa olla pelkäämättä sadetta ja hipsimme pellolle treenaamaan jälkeä ja tottista. Me käveltiin treenipaikalle, tehtiin jäljet ja sitten otettiin tottista. Martti oli pellolle tuotaessa aivan täpinöissään ja innoissaan lähdössä ajamaan jälkeä. Olinkin aika ihmeissäni kun sain sen leikkimään patukan kanssa niin hyvin. Pienen leikittelyn jälkeen seurautin Martin Reinon perässä paikallaoloon. Edelleen tämä kohta on hiukan hankalaa ja hapuilevaa, mutta tälläkertaa pysyi paljon paremmin mukana.

Paikallaolossa Reino oli Helin kanssa aikalailla vieressä. Mie menin piiloon takaoikealle. Martti oli jonkin aikaa katsonut miun perään, mutta rauhoittui sitten ja oli tosi hyvin lyhyen paikallaolon. Tästä sitten kehuin ja aloitettiin pitkä seuraaminen. Otettiin todella pitkän kaavan mukaan, ilman välipalkkaa ja kehua. Muutaman kerran vilkuili muuanne, mutta jaksoi oikein mukavasti seurata koko pätkän, vaikka alustakaan ei ollut helpoin mahdollinen. Tähän olen oikein tyytyväinen.

Tottistelun lopuksi Panu käskytti liikkeestä istumisen, mikä oli moitteeton! Tästä sitten yhdessä palkalle.

Kun oltiin tokoliikkeet treenattu, jatkettiin jäljelle. Tälläkertaa oli vuorossa noin 150m pitkä, aikalailla suora, Helin tekemä jälki. Matkalla oli neljä keppiä, jotka oli kaikki merkattu. Kepit nousivat melko vaivattomasti, muutamalle joutui hiukan passaamaan. Viimeinen keppi meni hiukan säätämiseksi, koska mie luulin ettei M. ole enää jäljellä, vaikka se paikansi keppiä... hyvä mie!! Jokatapauksessa, onnistunut korjaussarja, josta on hyvä jatkaa samanmoisia reenejä. Jäljestys oli paljon paremman näköistä kuin tiistaina ja kapitkin nousivat varmemmin. Panu teki sellaisen huomion, että kun Martti lähtee kepin luovutettuaan takaisin jäljelle, se saa ennä aika lujaa ja mie en ehdi sen mukaan ennen kuin se jo jäljestää, jolloin se saa tahattoman pakotteen jäljestyksestä. Pitää alkaa tarkkailla tätä, ja varovasti jarruttaa takaisin jäljelle lähtöä, ettei tule mitään nykäisyä.

Tänä aamuna taas olivat vuorossa ne helpot ja mukavat tokoliikkeet... No, eipä aina mene niin kuin on suunniteltu. Ensimmäinen luoksetulo läpi... Otin sen uudelleen, jolloin saatiin ok pysäytykset. Näitä on siis treenattava palkan kanssa, vaikka ottaakin siihen loppuun patukalla lisää vauhtia. Hyvä ettei oltu oikeassa kokeessa... Seuraavaksi ruutuun: Lähti reippaasti, meni ruutuun sisään vasemmalata sivulta!!! Jäi hienosti ruutuun, josta käskin maahan ja tein liikkeenomaisesti loppuun saakka. Läpijuoksuja lisää, kiitos nam...

Hyppynouto meidän kapoisalla esteellä meinasi käydä ylivoimaiseksi. Tämä otettiin kolmeen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen. Lopuksi sitten palkalle kehujen kanssa. Positiivista näissä treeneissä oli se, että Martti jaksaa hyvin tehdä ilman palkkaa, eikä se häiriinny sateesta. Hyvin tietää nyt myös sen, mitä tarttee treenata. Loppuviikko mennään kolme liikettä päivässä, mutta palkan kanssa.