Skipattiin koirien kanssa Pohjanmaanreissu ja jäätiin sen sijaan kotiin lämmittelemään läskejä auringossa ja tottakai tokoilemaan! Tänään siis kesätauon jälkeen kokoontui Rasan tokoryhmä. Aloitettiin tuttuun tapaan paikkamakuilla, jossa kohtuu lyhyt aika, jonkun verran äänihäiriöitä ja osa ohjaajista ihan lähellä. Annen kanssa oltiin piilossa. Hyvin meni, ihan pientä levottomuutta (ennen paikkamakuuta tärisi ja kuikuili josko pääsisi uimaan, joten jonkinmoista hermojenhallintakehitystä on tapahtunut). Hyvä, hyvä, tämä vaikuttaa jo lupaavalle, vaikkei vieläkään erinomaiselle.

Yksilövuoro porukan viimeisenä. Seuraamiset ihan hanurista ja mie venkoilin käsieni kanssa juoksussa. Saatiin miun jutut korjattua ja Rasakin teki ihan ok mallilla, paitsi ajatteli lähinnä uimista. Pallo kainaloon seuraavalla kerralla. Liikkeestä maahan kokonaisena liikkeenä, oikein hyvä. Luoksetulossa ensin läpijuoksu (hyvä) ja toisella kertaa pysäytys (käsimerkki, käsky ja oikein hyvä pysäytys ja kohta heitin pallon). Tässä pitää muistaa pitää se pallo taskussa ettei ala siitä ennakoimaan. Seisominen ihan jees, autettuna tosin. Pysyy tässäkin hyvin paikallaan.

Kaukoissa paaaljon toistoja, ehken muutama liikaakin... Yksi jumi ihan lopussa, muuten tosi kivasti. Noudossa löytyi palautusongelma. Menee oikein hyvin kun heitän kauas, mutta ei jos heitän lähelle ja ei ole suotavaa heittää kapulaa pois kehästä tai hallista ulos. Nyt siis kapula pitoon, turpa kiinni ja pelkkää palautusta. Ja ihan sama homma luoksetulon loppuhommissa. Jepjep. Löytyipäs paljon reenattavaa, onneksi kokeeseen on vielä melkein kuukausi aikaa, joten ehken saadaan liikkeet räpellettyä yköskuosiin siihen mennessä (kunhan reenataan paljon).

Marttikin pääsi reenailemaan kun porukka oli käynyt aika vähiin. Martin kanssa ensin vähän seuraamista, jossa taas vasemmallekäännökset laiskoja (paranivat). Jäävät putkeen peruuttaen ja palkaten. Luoksetulon (piti ottaa suora, otinkin surkeat pysähdykset, hyvä minä! ensi kerralla reenataampas niitä pysähdyksiä!)  jälkeen ruutu, jossa merkki hukassa (näytin ruudun, ja luulin Martin lukinneen jo merkin mitä ei ollutkaan tehnyt). Tämä tosin hyvä virhe, koska Reetalta tuli hyvä neuvo reenejä ajatellen, että pitää reenata kokeeseen varten, jos tulee moka, niin pysäytetään ja ohjataan uudestaan, eikä aloiteta alusta. Reenailtiin vielä ruutuun ja merkille ees taas ja Marttihan jaksoi ja teki! Voi juma mikä jumitus mulla on tuon eläimen kanssa! Noh, nyt tuli taas hyvää juttua ja tästä se lähtee. Loppuun vielä tunnari helpotettuna, joka oikein hyvä (palautus aavistuksen vaisu, mutta tässä helteessä ei ihmekään). Iso kiitos Reetalle tosi hyvistä reeneistä!