Saavuttiin tänään Nurmekseen ja koska olen ollut muutaman päivän lenkkipaitsiossa niin karkasin heti koirien kanssa lenkille ja jäljelle. Nosteelle siis reilu 500 m jälki, jolla 6 keppiä, tien ylitys, suoria kulmia 5 ja teräviä 1.  Jälki vanheni lenkin ajan eli reilun 1,5 tuntia. Oikeastaan siis alo- ja avo-luokan välimalli.

Janatyöskentely oli huonoa, luulen että siinä janan alussa saattoi olla muutakin hajua kun lähetin sellaista uraa pitkin hirvien ruokintapaikan ohi... Lähellä jälkeä alkoi voimakkaasti merkata jäljen tulosuuntaan ja tarkastikin takajälkeä viitisen metriä ennen kuin lähti oikeaan suuntaan. Kepit nousivat oikein hyvin, ainoastaan viimeisestä ajoi yli ja koska se oli viimeinen niin palautin jäljelle ja annoin etsiä viimeisenkin (se kyllä oli melko tiukassa). Kulmat menivät kohtuullisen hyvin mutta hieman pyörimistä oli. Alkumatkassa jälki tuli tien lähelle ja kulki hetken tien vieressä joka aiheutti pientä hämmennystä, katseli autolle päin ja sen sellaista mutta jatkoi itsenäisesti jäljestystä. Tielle tullessa oli selkeästi aika pihalla eikä tehnyt tarpeeksi tarkkaa työtä. Sai kuitenkin nopeasti hajun kauempaa ja työsti itsenäisesti jäljelle uudelleen. Terävässä kulmassa teki pitkään töitä, ei meinannut millään uskoa että minne se jälki menee.

Vire oli selkeästi normaalia matalampi, lenkki varmasti vaikutti asiaan. Mutta ajoi hyvin vaikka olikin hieman väsynyt, mikä on toki hyvä asia. Mutta ehkäpä se kunto voisi olla vielä parempi. Teiden ylityksiä pitää selvästi harjoitella ja se toki menee eteenpäin jos talvella tekisi kovan pinnan jälkiä. Kepit nousevat kyllä kauniisti ja perusjäljestys aika hyvällä mallilla! :)

 

Lenkkijengin porokoirat: Hallanevan Joensuun Elli, Taimiston Noste ja Hopeaketun Touko Martti