Me ei Nosteen kanssa päästy KPSH:n tokovalmennusryhmään mutta ollaan varasijalla, joten jos joku peruu niin päästään treenaamaan. Heti ekalla kerralla oli peruutus joten päästiin reenailemaan ja se tuli NIIN tarpeeseen. Samalla myös selvisi se, että olen tehnyt (taas) treenaamisesta liian vakavaa, yrittänyt paikata ongelmaa naksuttelemalla ja saanut näin koiran entistä passiivisemmaksi ja matalampaan vireeseen. Taitava minä! Mutta nyt on taas monta evästä repussa millä jatketaan.

Kaukoilla aloitettiin, eli maasta istumaan. Käsitargetti. Ei houkuttelua tai mitään muutakaan ihmeellistä vaan otetaan se käsitargetti osaksi tätä. Ensin istumaan nousu + kosketus ja siihen heti vielä uusi käsikosketus. Rupes pelittään! Maahanmenoista saatiin jopa kiitosta :)

Sitten seuraamiseen: Ongelmana on se asenne ja kaavamaisuus. Tehtiin ensin jo Anna-Leenan markkinoimaa juttua jota en silloin osannut toteuttaa mut nyt sain juonesta kiinni, eli heitetään nami, kävellään poispäin + seuraa ja kun hakeutuu seuraamispaikalle niin kehu, palkka, vapautus ja heitetään uusi nami jne. Tuli tosi hyvällä asenteella ja saatiin hyviä settejä. Sitten pitää treenata isoja sivuaskeleita oikealle. Siis oikeasti isoja ja kulman kanssa. Kun nämä on ok, niin sitten seuraamisessa niitä oikealle karkaamisia ja taas hyvästä asenteesta ja paikasta palkka. Niin ja se palkka... teen siinäkin hirmuisesti koiran puolesta mikä passivoi koiraa. Tai naksuttelen ja teen itsestäni ihan kuolleen ja turhan ja epäkiinnostavan... Eli nyt vaan palkkaa aina kun Noste hyppelee vasten, ei kummarrella koiraa kohti vaan reilusti kroppaa eri suuntaan ja iloa peliin. Vastas muuten tosi nopsaan! <3

Tokalla kiekalla aloitettiin jäävillä. Ensinnäkin jäävissä oli taas suurin ongelma siinä, että koira on väärässä tunnetilassa, jolloin se ei voi tehdä niitä jääviäkään hyvin, Eli saisi olla röyhkeämpi peruuttaessakin, tavoitella namia enemmän ja saada siitä paljon palkkaakin. Tätä ei saa unohtaa! Maahanmenoon mukaan myös käsitargetti ja siitä maahan "hyppääminen", seisominen oli ihan hyvä kun valmistelu oli kunnossa. Istumisessa meinasi jo nostaa kierroksia yli normaalin, joten istumiset autettiin. Ihana kun se vastaa treeniin niin hienosti!

Toisena tehtiin noutoa, siihen nyt enempi huomio nostoihin ja sitten sellaisia treenejä että jätetään kapula, leikitetään lelulla pois ja lähetetään hakemaan kapula, jne. Noudossa aika paljon hyvääkin :)

Muidenkin treeneistä tuli taas hyviä ideoita ja oli vaan jotenkin aika huippua kun sai nyt ryhtiä treenaamiseen. Olen ollut aika solmussa enkä saanut itse kiinni että missä mennään vikaan. koitin korjata ilmettä naksun avulla mutta sain siis Nosteen ja minun yhdessä tekemisen vielä huomommalle mallille. Meikäläisen naksuttelussa on se ongelma, että vaikka se tietyllä tavalla aktivoikin koiraa niin siinä helposti myös itse passivoituu ja koiran ja ohjaaja yhdessä tekeminen kärsii. Voi kun joku olisi pois ensi kerrallakin että päästäisiin taas reenaamaan! :D