Kannattaa lähteä maha pystyssä iltajälkikokeeseen yksin, parisadan kilometrin päähän ja huonossa kelissä. Kaiken kruunasi aikamoinen flunssa... Noh, paikalle ehdin melkein hyvissä ajoin, olisi ollut hyvä olla paikalla aiemmin ja kävelyttää Nostetta enemmän mutta... Nesteytyskin jäi tuttuun tyyliin aika viime tippaan. Koirien tarkastus meni mutkattomasti ja arvoin meille jäljen nro 2. Jonkin verran tuli odotusta ja koitin aina pikkuisen Nostetta kävelyttää mutta se olisi tarvinnut sen normaalin, reilun ja rennon kävelyn vapaana että olisi saanut tarpeensa tehtyä.

Janalle lähtiessä sain terveiset mukaan ettei kannata synnyttää jäljellä! :D Jana meni tosi hienosti, eteni suoraan ja nosti jäljen varmasti. Vähän koetin jarrutella ja varmistella mutten kamalasti uskaltanut pidätellä ettei mene epävarmaksi. Kun veti kuitenkin hyvin ja kukaan ei takaisin janalle pyytänyt niin annettiin mennä. Tosi nopeasti maasto muuttui suoksi ja sitten vaihdellen mentiin suopursujen seassa enemmän tai vähemmän märällä suolla, hetkinen vanhalla aukolla, ylitettiin ojia joista allekirjoittanut ei päässyt kuivin jaloin yli ja kaikenlaista muuta mukavaa. Noste vaikutti jäljestävän aika tarkasti, ei juurikaan tarkastellut ja meni tosi maltillista vauhtia mutta aikaa meille jäi yllin kyllin. Yksi välikeppi jäi jonnekin, saattoi olla eka keppi tai jostain muualta, pääasia että viimeinen löytyi. Muutamaa keppiä Noste oikein etsimällä etsi, ilmeisesti hajut liikkuivat jotenkin oudosti mutta sitkeästi se niitä työsti. Jäljeltä saatiin siis 150 pistettä kun janalta saatiin täydet.

Seuraavaksi palautin kepit ja kävelytin vähän Nostetta ajatuksella että jos se vaikka viimein tekisi tarpeensa mutta ei... saatiin ohjeet että meillä on tosi pitkä aika edessä ennen ruutua joten päätin että annan sen hetken huilata ja mennään sitten vasta uudelleen kävelylle ja otetaan esineruutuvalmistelut. Noh, se ruutuvuoro tulikin sitten ihan yllättäen ja eikun koira autosta ja ruutuun. Ja Noste meni ensin kakalle... ja siitä eteni ja toi esineen. Loppuruutu menikin sitten ihan säätämiseksi, en lähettänyt kovinkaan fiksusti ja Noste ei toiminut ollenkaan hyvin. Blaah. Tätä pitää niin treenata! Noh, yhdellä esineellä 12 pistettä ja maastopisteet 162.

Siitä ajoin kisakeskukseen ja kävelytin Nostetta, kävin vaihtamassa kuivat vaatteet ja kengät ja evästeltiin. Reilun tunnin päästä tottiksiin, jonne onneksi yksi toinenkin koirakko tuli. Kuudesta koirasta siis kahdelle hyväksytyt maastot ja Noste oli noista se toinen! Mua ei ihme kyllä jännittänyt missään vaiheessa juuri ollenkaan ja sain kohtuu järkevästi toimittua. Me aloitettiin seuraamisella jossa tein vahingossa istumisen valmistelut joten ekalla suoralla Noste oli hiukka pihalla. Täyskäännöksen jälkeen paransi. Täykkärit saisivat kuulemma olla tiiviimmät, pitää niitä kuvailla ja treenata että saa paremmiksi. Muuten seuraaminen ihan ok, ryhmässä hiukka haisteli yhtä ihmistä.
Istuminen taisi olla erittäin hyvä, olisi saanut olla istumisen aikana tarkkaavaisempi. Maahanmeno ja luoksetulo hyvät, olisi saanut tulla kovempaa ihan loppuun ja tulla tiiviimmäksi (tämä otetaan kunnolla treeniin vasta kun mahaa ei enää ole, Noste väistää mahaa nyt aika selkeästi). Seisominen muuten ok, hiukka ennakoi perusasentoa (tätä ei ollakaan treenattu!).
Kapulan haussa sluibaili joten siihen nähden tasamaanouto oli yllättävän hyvä ja energinen, luovutus liian kaukana. Hyppynouto muistaakseni EH, estenoudossa tuli hypyn kautta pois. Eteenmeno ja paikkamakuu erinomaiset. Tottispisteet 86 ja kokonaispisteet 248 ja kakkostulos, JK2 ja kokeen paras tulos!

Järjestelyistä ei jäänyt kyllä mitään valittamista, kaikki meni hyvin ja supsikkaasti ja henki koepaikalla oli tosi iloinen ja kannustava.

Olen kyllä tosta koirasta NIIN ylpeä!! Kaksivuotiaana kaksi koularia kasassa ja melko epäreiluilla valmisteluilla.Nytkin se koejälki oli pisin jälki mitä Noste on ikinä ajanut ja vielä suolla! Olaan vissiin yksi suojälki ajettu Rovaniemellä viime kesänä, muuten ei ikinä! Se on kyllä ihan saakelin hieno tyyppi ja pakko sanoa että odotukset alkaa olla aika korkealla! Kokeissa ei ole vielä kertaakaan tullut epäonnistumista joten jossain kohtaa sekin tulee varmasti vastaan kun luokat alkavat vaikeutua.

Seuraava tavoite olisi tokon avoimessa luokassa. Jos tähdet on kohdillaan niin mennään syyskuussa, jos ei niin myöhemmin. Joka tapauksessa sitten pidetään useamman viikon toko ja tottistauko ja mahdollisesti ihan totaalinen treenitauko (jos maltan...). Marras- tai joulukuussa ehkä tokon voittajaluokan korkkaus jos se on valmis.

Voittajaluokan jäljelle yritetään päästä vasta sitten kun esineruutu on kunnossa. Jäljellä keskitytään nyt vain peltojälkeen. Haku ja toko otetaan nyt pääasiallisiksi treenattaviksi jutuiksi. Haussakin tuo on edistynyt niin reippaasti että saattaa olla ensi vuonna hakukokeiden korkkaus edessä ennen jälkikokeita. Mun ihana Noste! <3