Torstaina kokoonnuttiin taas pienellä porukalla Kuopio-hallin kentälle sm treeneihin. Vettä satoi ihan koko ajan, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Samaan aikaan oli vielä mätsäri samassa paikassa eli saatiin oikeasti hyviä häiriöitä. Tehtiin taas avo porukalla vuorotellen SM järjestyksessä liikkeet. Ekassa kehässä aloitettiin seuraamisella, joka yllättävän hyvä keli huomioonottaen. Välillä meni jotain korvaankin mutta ei silti lopettanut kesken. Palkkailin kyllä aika tiheästi. Samassa kehässä maahanmeno ja taisin suorapalkata sekä maahanmenon että vielä pysymisen.

Toisessa kehässä hieman vaisuhko luoksetulo (loppuasento hukassa) ja tokalla toistolla suorapalkka stopista. Taisin vielä kierrätää ja palkata yhden stopin. Hyppy taisi olla samassa kehässä ja se meni tosi hyvin (palkkasin osatkin).

Sitten vaihdettiin toiseen kehään kokonaan ja ensin seisominen joka ihan ok. Kaukoissa jumitti ensin häiriöistä (lepattava kehänauha, ohikulkevat vieraat koirat, toisessa kehässä suorittava koira ja takana juttelevat ihmiset) josta vähän toruin ja otettiin uudelleen, jolloin skarppasi hyvin ja keskittyi minuun. Palkkasin ekan istumisen ja sitten loput vaihdot putkeen ja palkka sivulta.

Viimeisessä kehässä nouto, jossa empi kapulan ottamista kun siinä lähellä oli vieras koira. Uudella toistolla hetsattuna parempi ja kolmannella aika hyvä jo. Pitää muistaa treenata noi heitot toisia koiria kohden. Paikkamakuussa ei huomautettavaa.

Treenit kestivät noin 1,5 tuntia ja koirat olivat väliajat kentällä kiinni, eli aika rankat treenit kokonaisuudessaan ja häiriöt (eli vieraat koirat lähinnä) toivat selvästi sään kanssa haasteita. Noista huolimatta teki ihan mukiinmeneviä suorituksia vaikkei missään hyvässä vireessä ollutkaan. Treenit tulivat selkeästi tarpeeseen. Ja hyvä että ne olivat nimenomaan treenit että pääsi palkkaamaan. Heittopalkat eivät selvästi noissa tilanteissa ole parhaita vaan se lähellä kahdella lelulla leikkiminen ja namit. Todella opettavaiset treenit! Vielä ensi viikolla Suonenjoella ois yhdet sm treenit.

Eilen illalla mentiin vielä Annan kanssa jäljelle (sääkin oli jo hyvä). Taas noin tunnin vanha jälki nurmella. Aluksi kohtuu pitkä suora joka meni tosi hyvin, nameja oli siellä täällä. Eka kulma läpi namitettu, ihan ok, toinen taisi olla tyhjä, suht ok mutta meni vähän yli, kolmannesta meni ihan reilusti yli... Seuraavaakin kulmaa tarkkoi pitkään... Lopussa oli vähän kaarrosta ja jokunen kulma ja teki pari tosi pahaa hukkaa :( Positiivista kuitenkin se, että aktiivisesti haki koko ajan itse jäljelle, ei piippaillut eikä luovuttanut. Kaikki kepit nousivat tosi hyvin vaikka olin yhden kepin jälkeen tiputtanut vahingossa noin metrin päähän toisekin kepin...

Tämän illan jälki oli koko matkan kaarroksia. Lähdöt ovat parantuneet paljon sillä että olen laittanut paalulle nameja. Nyt oli tarkoitus rauhoittaa kepeiltä lähtöjä laittamalla nameja maahan kepin noston jälkeen mutta se meni vähän vituralleen kun unohdin natural menut ja laitoin makkarasiprut. Ei malttanut edes nousta seisomaan niitä havitellessaan ja pari ekaa ryntäsi syötyään ihan normaalisti. Auttoivat ne kuitenkin vähän koska loppua kohden homma tasoittui. Alkupätkällä tuli aika paljon haparointia mutta kokonaisuudessaan ajoi kaarrosjäljen yllättävän hyvin! Paalun jälkeen ei ollut ollenkaan nameja mutta se ei näyttänyt yhtään haittaavan, melkein päinvastoin. Keppejä oli suht lyhyelle jäljelle vähän liikaa (6) kun ei niissä nyt mitään vaikeuksia ole ollut. Olin kyllä tyytyväinen tähän kehitykseen. Jos nyt saisi ennen jälkikurssia tehtyä jonkun jäljen niin seuraava voisi olla mulloksella namitetumpi jälki vähemmillä kepeillä.