Noste Teivon ihanilla metsäpoluilla suorituksen jälkeen kun mammalla lähti vähän ostosmopo käsistä ;) Taustalla kisapaikka.

SM reissu meni siis yli odotusten. Ensinnäkin Veera oli järjestänyt meille upean huoneen todella hienosta hotelli Villasta, jota voi todellakin suositella Tampereelle matkaaville! Huippupaikka! Ja sitten tietenkin Noste ja Nosteen suoritus! Happy, happy, joy, joy!

Perjantaina saavuttiin kispaikalle, ilmoittaudutiin, pystytettiin teltat, kävelytettiin koirat (meinasin kuolla sinne rinteeseen!) ja otettiin vielä lyhyet viimeistelytreenit teltta-alueella. Nosteen kanssa hiukan seuraamista tiheällä palkkauksella, luoksetulon loppua pitkästä matkasta ja kahden lelun leikkiä. Jäi hyvä fiilis.

Lauantaina aloitettiin sillä että koko koirakkoporukalle tehtiin kehätarkastus. Ihan hyvä systeemi mun mielestä. Me oltiin Pehkosen Maurin kehässä ja tarkki meni tosi sujuvasti, ei mitään ongelmia. Sitten koiralle 3 dl fit dogin energiajuomaa (myöhemmin ajattelin että olikohan vähän liikaa kun avo kehät pyörivätkin sikanopsaan, mutta ei ainakaan näyttänyt vaikuttavan Nosteeseen negatiivisesti). Seuraavaksi kipitin seuraamaan Anun ja Toscan (meidän joukkueessa) suoritusta avoimen kehälle ja heillä meni upeasti! Olipa hienoa olla kannustamassa! Olin niin ylpeä! Sitten päätinkin pysyä avoimen kehän laidalla, ihan vaan siksi että ei mene oma vuoro ohi kun meidän numero oli 152 (avoimen koiria oli 100) joen oli tosi hankala arvioida ollaanko ennen vai jälkeen lounaan. Ramppasin itse muutaman kerran vessassa ja kävin Nosteen kun meitä edellä oli noin 20 koiraa (30 min). Koitin kävelyttää sitä kisa-alueen reunalla että se pissaisi mahdollisimman paljon mutta en uskaltanut lähteä ihinkään oikealle kävelylle. Syrjäisessä paikassa tehtiin välillä pieni virittely, eli vähän seuraamista, leikkiä kahdella lelulla ja luoksetulo. Ilme oli hyvä ja innokas, hiukan piippaili odotuksissa. Sitten taas pissatusta ja kehän laidalle odottamaan.

Kovin kauaa ei tarvinnut odotella kun meitä edeltävä koirakko meni kehään. Pikkuisen reenasin ennen kehää, pyrkimys helppoihin ja onnistuneisiin juttuihin ja hyvään vireeseen häiriöistä huolimatta. Kehään aika rennolla ololla, en edes hirveästi jännittänyt mutta keskityin kyllä hyvin ja niin teki Nostekin. Tuomarina ekassa kehässä Marko Puranen. Aloitettiin liikkeestä maahanmenolla joka oikin hyvä kokonaisuus ja siitä 9 pistettä. Seuraaminen seuraavaksi, se oli Nostetta tällä hetkellä parhaimmillaan eli hyvä kontakti, käännösten jälkeen skarppasi, sulki häiriöt pois ja keskittyi hyvin ja tehtiin homma yhdessä. Miinuksena se että oli kovin väljää, käännökset eivät tarpeeksi hyviä ja ihan lopussa hiukka herpaantui (alkoi katsomaan palkkaa ja piti palkkaukseenkin vähän herätellä). Seuraamisesta 8,5. Kokonaisvaikutus 9.
Video kehästä: https://youtu.be/oytogXIg37k

Kakkoskehään ois pitänyt mennä aivan suoraan, mulla oli superihanat avustajat jotka olivat valmiina että sain yhden namin, jolla kieppi ja sitten seuraavaan kehään. Kakkoskehässä Mauri Pehkonen ja aloitettiin luoksetulolla. Normi valmistelu, kun käännyin niin huomasin ettei koira muista mua ollenkaan vaan katselee ihan muualle. Pikainen päätös kutsua NosteTule normaalin luoksetulokutsun sijaan ja se toimi! Lähti hienosti, pysähtyi tosi napakasti, lähti taas hyvin ja tuli melkein loppuun laukalla ja kohtuu suoraankin. Stopissa kääntyi hiukan vinottain, olisi voinut tulla lähemmäskin ja sivulle nopeammin. Pisteitä 8.
Toinen liike oli hyppy, joka meni ihan muuten normaalisti mutta päätti takaisin palatessa tulla suoraan sivulle ja se jäi vajaaksi. Pisteet 9 ja kokonaisvaikutus 9.
Video kehästä: https://youtu.be/j0JmU7_ZSSU

Kolmoskehäänkin ois pitänyt mennä melkein suoraan mutta mun palkkaihmiset olivat taas asemissa ja otin pari namia, tein pari temppua, kaukoja pari vaihtoa läheltä ja vein namilla kehän luo. Siinä syötin kädessä olevan namin ja seuruutin kehään. Tuomarina tässä kehässä Timo Pussinen. Ensin kaukot, jotka oli sijoitettu niin etteivät ainakaan häiriöt loppuneet kesken... Meidän aikana ei onneksi mitään hurjan pahaa trafiikkia ollut. Noste teki ihan omalla tasollaan, ekalla käskyllä mutta ei tarpeeksi napakasti. Pisteitä 9.
Toisena liikkeenä liikkeestä seisominen joka taas ihan Nosteen hyvää perustasoa (ehkä hiukan ennakoi istumista?) ja pisteet 9 ja kokonaisvaikutus 9. Tän kehän jälkeen oli kyllä ihan sairaan hyvä ja rento olo! Mun Noste!! <3
Kolmoskehän video: https://youtu.be/KXCb8rffvzw

Neloskehään oli pidempi odotus, ehkä jonkun 15 - 20 min, tuomarina Tuire Marjamäki. Odottelin rauhassa että meitä edeltävä koira menee kehään ja otin sinä aikana pari noudon palautusta palkaten. Noste oli jo hiukan kuumissaan mutta teki kuitenkin ihan mukiinmenevän noudon, loppu taas hidas ja väljä mutta ihan ok kokonaisuus. Pisteitä 8.
Meidän jälkeen taisi olla yksi nouto lisää ja sitten paikkamakuuseen. Siinä kaksi käskyä maahan, mitään muuta huomautettavaa ei tuomari kertonut vaikka aika vuolaasti tuntui virheet kertovankin. Pisteitä 7 ja kokonaisuusvaikutus 8. Siinä vaiheessa olin kyllä jo tosi onnellinen kun tiesi että ykkönen pitäisi tulla! Ihana Noste!! <3
Nouto video: https://youtu.be/EJSdNh9rVXM

Ihan uskomatonta että toi aikalaillä aransutjakka pikkumies pystyi noissa häiriöissä ja vasta kaksivuotiaana tekemään noin hienon suorituksen! Kokonaispisteet olivat siis 167,75, ykköstulos ja sijoitus 27 / 100, ei siis ollenkaan hassummin! Noste sai aikamoisen kasan (toimivaksi jo testattuja) leluja, herkkuja, uuden pannan ja grippiliinan.
Meidän joukkueen kaikki alo/avo koirakot tekivät ykköset ja ylempien luokkien koirillakin oli tosi hienoja osa-alueita suorituksissa vaikkei tuloksia nyt tullutkaan. Reissu oli kyllä hieno ja kiitos Kuopion Palvelus ja Seurakoiraharrastajille että matkaan päästiin!

Viikonlopun aikana tavoitteetkin hiukan selkenivät, eli jos mun oma kunto vain sallii niin nyt keskitytään ensisijaisesti PK puoleen niin kauan kuin se tuntuu järkevälle, uusien sääntöjen aikana mennään joskus loka- joulukuussa avoimeen (tai niin monta kertaa että saatais ykkönen) ja sitten voittajaan kevätpuolella. Voittajastakin ois siistiä kokeilla kerätä koularia ja vaikka koettaa päästä taas ensi kesänä johonkin joukkueeseen. EVL:n meillä ei ole mikään kiire, pitää koettaa muistaa että koira on tosi nuori ja hirmuisen keskenkasvuinen (ja porokoira!) joten koetahti yritetään useasta lajista huolimatta pitää maltillisena. Mutta on mulla vaan hieno koira!!

Loppuun vielä iso KIITOS Jounille että pääsin lähtemään (taas) ja että voin ylipäätään reenailla niinkin paljon, Veeralle matkaseurasta, kuvaamisesta ja hotellin järjestämisestä, Anniinalle, Riinalle ja Marille avusta pelipaikalla ja tietenkin KAIKILLE ihanille treenikavereille! Ilman teitä 8etenkin SM treeneissä käyneet!) ei me oltais ikinä ykköseen pystytty! Olo on ihan sellanen kun oltais voitettu! :D