Päästiinpäs taas mukaan tokovalkkaan :) Aika hyvin että vaikka me ei valmennuspaikkaa saatu niin yhtään kertaa ei ole väliin jäänyt. Ja edistystä on kyllä tapahtunut, se on aina kivaa se.

Aloitettiin seuraamisella. On mennyt eteenpäin viimekertaisesta, asenne on nyt paljon parempi. Käännöksetkin parempia mutta niissä vielä parannettavaakin. Tehtiin nyt niin että autan yhdellä "seuraa" käskyllä ennen käännöstä. Toimi aika kivasti. Tehtiin sitten ilman apuja ja ilman hihnaakin. Kyllä siitä alkaa seuraaminen rakentua. Pitää vaan muistaa että sitä pitää tosi paljon aktiivisesti opettaa koska se on nuori koira eikä osaa vielä. Ei auta vaan seurauttaa ja jättää herran haltuun vaan oikeasti pitää kertoa sille mitä me ollaan tekemässä. Kotona olen tehnyt nyt hihnassa ja avuilla ja ilman. Aika kiva asenne on ollut ja eilen tehtiin pitkä setti lelupalkalla. Otin myös pysähdysten vahvistamista namilla ja se oli Nosturista superhauskaa. Itse asiassa niin hauskaa että se halusi lopuksi vielä leikkiä lisää. Aika kivaa :)

Sadun kanssa katsottiin myös noutoa ja nyt kapulan nostot oikeasti tosi siistejä. Vietiin myös eteenpäin ja tehtiin heitto ja pysymisestä lelupalkka. Olisi halunnut kapulan mutta suostui leikkimäänkin. Hui! Täähän etenee!

Tokassa setissä sitten luoksetuloa ja stoppeja. Ihan ok luoksetulot suorana, pikkuisen vielä hakee sitä loppua mutta kyllä se sieltä vahvistuu kun tulee kokemusta. Sitten kiertämistä joka nyt kyllä tahmoi. Ja stoppikin hiukka. Pitää saada tähän enempi asennetta kaikkeen. Ja sitä asennetta pitää ammentaa nyt ohjaajasta eli mun pitää opetella nyt liikkumaan räväkämin ja stoppaamaan räväkämmin jajaja... On ainakin mitä reenata, mutta just tätä muistuttelua tarvitaan. Stoppi on nyt kyllä hetken tauolla, ainakin viikonloppuun saakka, joten ei olla kotona testailtu.

Sitten taas kaukoja. Niissä vaan pitää alkaa etenemään. Massaa pitäisi saada paljon alle, mutta mun on jokseenkin vaikea nyt jaksaa näitä piipertää. Skarppausta tähän siis. Kyllä sillä alkaa haju jo olla ja käskyjä voi ottaa jo mukaan mutta ihan jumppaakin vielä tarvitaan eikä se pelkkä jumppa taas yksikseen vie liikettä yhtään eteenpäin.

Oli tosi hyvä mieli valkan jälkeen ja muutenkin on nyt ollut aika kivaa reenailla tokoa. Viimeäivät on keskitytty vain muutamaan liikkeeseen, eli seuraaminen, luoksetulo, noutokapulan pito ja hyppy (ja paikkamakuu on vähän unohtunut, pitää ainakin niitä maahanmenoja ja sivulletuloja treenata vielä). Nämä siis siksi että perjantaina on nuorten koirien tokoringin pääsykoe ja haluan ennen koetta keskittyä vaan noihin. Kokeen jälkeen sitten tehdään taas normisettiä. Tai tehdään se aika kun tehdään, parin viikon päästä oisi sitten oikeakin koe... huiiii!