Tällä viikolla ollaan treenailtu melkoisen ahkerasti tokohommia, tottista ja aloitettu hakutreenitkin vihdoin.

Tiistaina käytiin tottisvuorolla suunnistajanpuistolla. Alkuun seuraamista ja palkkasin henkilöryhmässäkin. Taidettiin tehdä jäävätkin mutta istuminen oli muistaakseni hiukka hukassa. Luoksetulokin hiukka ponneton. Noudossa oli tarkoitus palkaksi kierrättää mutta oli ihan pihalla, teki kuitenkin jotenkin ja uusinnalla paremmin. Hyppynoudossa näki heti että ei mene normivietillä koska oli niin monta vierasta koiraa kentällä ja vielä yksi aika lähelläkin. Otettiin uudestaan jolla teki jo paremmin. Vinoesteellä suht normisuoritus. Eteenmeno hyvä ja hyvällä ilmeellä.
Jäähdyttelyn jälkeen tehtiin vielä vähänkaukoja ja seuraamista samaan aikaan kun Madde treenasi ja sille paukutettiin piiskaa. Noste ei juurikaan välittänyt.

gdrTpPBBAKGkFjo7KG7u5mmpJeSghLSpu_ZNIxID

Keskiviikkona oli Suonenjoella jo neljännet SM treenit (tai hei, meillehän nämä tais olla jo viidennet kun tarkkoja ollaan!). Koiria oli paljon, joten häiriötä saatiin. Ilme ei ollut ihan oparhaasta päästä mutta liikkeistä suoriuduttiin ihan ok. Tehtiin sm järkässä liikkeet. Ensin seuraaminen jossa tuntui vähän vaisulle ja oli osan aikaa aika kaukana mutta kyllä se tuli ihan suht ok kontaktilla kuitenkin ja teki mitä pyydettiin. Maahanmeno ok, palkkasin heti maahan ja tehtiin vielä loppuunkin.
Aika nopsaan taidettiin päästä seuraavaan kehään jossa luoksetuloa. Ekan tein ehken loppuun asti ja tosi löysä. Sitten joitain läpi ja stoppia lelupalkalla, ihan ok. Hypyssä eka muuten ok mutta rapsautti kynnet esteeseen joten uusin mutta siinä menikin hiukka pasmat sekaisin ja kerran mm kiersi. Mutta tää nyt pitäisi sujua kuitenkin, hyvin on tehnyt. Jonkun kerran voisi muistaa palkata ihan hypyn että menee tarpeeksi kauas.
Sitten odotettiin kohtuullisen kauan ja tehtiin kolmas kehä. Liikkeestä seisominen suorapalkalla joka hyvä ja kaukoissakin teki ekan istumisen hankalassa paikassa ja isossa häiriössä oikein hyvin ja muutkin ok. Tekniikkaa pitäisi hioa.
Taas hetki odotusta ja neljäs kehä jossa nouto. Tehtiin vauhtinouto toisia koiria kohden joka yllättävän hyvä ja toinen eri suuntaan muistaakseni loppuun asti.
Paikkamakuussa ei huomautettavaa.  Oli tosi kiva ja hyödylliset treenit ja koira surimmaksi osaksi oikein hyvällä vireellä liikkeellä. Niin ja loppuun vielä evl koirien paikallaolojen aikana häiriköitiin mm kahden lelun leikillä, kaukoilla ja seuraamisella, hyvin tekin nekin ja ilme tosi hyvä. Alun jälkeen ei haitannut vaikka muut koirat olivat lähellä. Alkaa jo joissain tilanteissa luottoakin löytyä <3

oM7K22Wa8r181IIYirPInFCP6kzLYo933EGSrgWS

Torstaina vihdoin ja viimein hakutreenit. Eka kiekalla kahdelle maalille ilmaisua. Alun takeltelun jälkeen teki jo ihan hyviä sarjoja. On se vaan aika kimitystä se haukkuminen mutta katsotaan saako sitä jalostettua. Hyvälle näytti noin ekoiksi treeneiksi.
Tokalla kiekalla harjoiteltiin maalimieskäytöstä x 3, eli noin 10 m lähetys ja maalin tarkoitus ohjata Noste istumaan. Välillä meinasi laota maahan ja ekalla tarjosi vähän ääntäkin :) Leikkiin ei ihan satasella syttynyt.
Näillä näkymin jatketaan vielä tätä ilmaisu + maalimieskäyttäytyminen teemaa siihen saakka että haukkuu hyvin ja osaa eri asennoissa olevalla maalilla istua rauhallisesti ja odottaa palkkaa. Oli tosi hauskaa olla pitkästä aikaa treeneissä, vaikkakin näin liikuntavammaisena :D
Torstaina taidettiin tehdä hiukan kotitokoakin, eli ruutua, parilla lähetyksellä vähän huuhaili ruudussa tai meni väärästä sivusta sisälle. Kehuin kun oli oikeassa paikassa mutta ei palkkaa. Kolmosella hieno ruutu ja taisin toistonkin ottaa. Ohjatussa ei kovin vauhdikkaat suunnat mutta hienot palautukset. Suunnat saattoivat johtua siitäkin että kapulat eivät olleet näkyvimmässä mahdollisessa paikassa.
Tunnarissa oli aika kuutamolla vaikka ekalla nosti oman ja lähti jo palauttamaankin... hmmm...

MO9NB6y1KGAX44I7TLGy9Ol0VVEe7b9icGG6ducm

Tänään sitten Vanulassa Viivin kanssa tokohommissa. Alkuun seuraamista, pertsoja, vas käännöksiä ja niistä paljon palkkaa. Juoksemista myös ja Viivi sanoi kun voi palkata. Semosta semikivaa taas. Viivin kanssa tätä purettiin ja sitten se itsestäänselvyys että jos se palkka tulekin siihen sivulle niin pitäisipä palkkaustilanteesa karata itse oikealle käännökseen. Saisi samalla hiukan lähemmäs siirtymään.
Kaukoja ja nimenomaan ajatus niihin puhtaisiin istumisiin.
Jäävät peruuttaen ja suorapalkalla.
Luoksetuloa kierron kautta , vähän meinasi banaaneja tehdä, stopit suorapalkalla ihan ok, loppuun asti tulot vähän noooh... ja läpijuoksut jalkojen välistä toki hyviä.
Noutoa tehtiin Viivin ja Rintin välistä kun tekivät kaukoja ja ekalla ei meinannut uskaltaa mennä kapulalle ollankaan mutta sain sen sinne ajettua, Tokalla teki jo ihan ok ja suorapalkka.
Hetki taukoa ja loppuun vielä  tunnari jossa vähän vaisu meno, hyvä haistelu, varmasti oma ja hiukka vaisu palautus. ja sitten vielä hiukka seuraamista.

u3Jjy-EF4y7iu7_YHvi5aO6tHKc5mJdxikx56X5E

Kuvat Suonenjoen treeneistä, kuvaaja Jenna Valokorpi