Emmi tuli eilen ilahduttamaan päiväämme ja reenattiin kotopihalla tojuttuja. Aluksi paikallaolo, jossa Martti keskellä rauhoittamassa nuoria huimia. Ihan hyvä tehdä välillä näitä perusharjoituksia, koska se oikeanlainen ilme tuossa paikallaolossa on aika tärkeä. Se on kyllä löytynyt ja Martti on ollut aivan super hieno viimeisimmät paikallaolot. Se on ollut todella rauhallinen, eikä mistään lonkka-asennista tms ole ollut tietoakaan. Vaikuttaa siis myös oikein keskittyneeltä.
Rasan paikallaolo meni muuten ihan mukavasti (välipalkoilla) mutta pyrkii pomppaamaan aina ylös kun Panu tulee luo. Lisää reeniä vaan, niin kyllä se siitä.

Martin kanssa otettiin ihan aluksikin ja parissa välissä pikkupätkiä seuraamista. Naksauttelin hyvistä kohdista ja seuraaminen oli nyt oikein mukavan oloista. Käännöksetkin sujuivat pääsääntöisesti hyvin. Luoksetuloa otettiin vaihteeksi ihan sivumerkkien kanssa ja niin, että ruutu jäi takaviistoon (lähinnä siis lisähäiriötä ruutuun). Ensin yksi seisominen takapalkalla (meni hiukan pitkäksi eikä meinannut muistaa koko takapalkkaa), sitten läpijuoksu jossa vapautin ennen loppua, sitten maahanmeno josta kävin palkkaamassa (hyvä) ja loppu vapautuksella. Vielä leikittiin nameilla jalkojen välistä juoksua, joka taisi upota liiankin hyvin. Martti nimittäin yritti tunkea jalkojen välisätä sitten ihan vaikkei ollut tarkoituskaan...
Merkkitreenit menivät ihan mukavasti ja ruutua otettiin taa yllätyksettömästi ensin kipolle, sitten tyhjään ta taas kipolle. Nämä oikein mallikkaat. Ruutu vaikuttaa kyllä oikein varmalta, ainoastaan ohjatussa merkki häröttää.

Illalla mentiin Martin kanssa vielä hakutreeneihin. Neljä maalimummoa ja teemana ilmaisut. Alua oli ihan mahtava!! Kerrankin treeneissä koemainen alue jossa haasteita riitti. Seuraavan kerran kun mennään tuonne, niin pitääkin ottaa ihan koemainen treeni että ei itse tiedä missä maalimiehet ovat. Ensimmäiselle tarvittiin monta lähetystä, sillä tiheä kasvillisuus ja varmaan myös tallaus ohjasivat Marttia liikaa oikealle (alueelle päin). Sieltä kuitenkin löytyi ja ilmaisikin ihan mukavasti. Ikävänä pointtina tässä oli se, että Martti oli selkeästi kiihtynyt siitä että minä menen lähemmäs ja alkanut silloin kaivaa (argh). Palkkasin tästä löydöstä itse ja maalimies oli passiivinen nostamiseen saakka. Pikainen ohjeistus seuraaville, että kieltävät jos kaivaa ja uudestaan menoksi.
Toiselle maalimiehelle Martti häipyi ihan omalle etsintäalueelleen.. Sain lähettää ja ohjailla useamman kerran, ennen kuin meni sinne minne halusin (huomaa kyllä että helpossa maastossa menee suoraan mutta tiheämmässä ei vaan osaa). Tältä palkka vasta minun luvalla. Kerran oli tassulla kokeillut, mutta uskonut hienosti murahdusta! Jesh!
Kolmas meni aikalailla käsikirjoitetusti eli noin 15 haukkua ja kohtuu hyvällä pistolla löytyi. Sitten pari ihan kohtuullista tyhjää ja ihan takalaidasta suoraan tyhjältä toiselle puolelle ja viimoinen maalimies suorapalkalla. Kivat treenit, hyvä että tuli lähdettyä vaikka meinasikin väsyttää.