Tein eilen Martille lyhyen (noin 300-400m) jäljen. Vanheni noin 1,5 tuntia, teräviä kulmia kaksi ja suoria muutama. Treenin pääasia oli vaikea alusta eli tässä tapauksessa (liikennöimätön) soratie. Martti eteni janalla suoraan ja aika hitaasti. Jälki nousi ihan mukavasti, ihan pientä tarkistamista, että ei mikään mahtava nosto, mutta ei mitään virhettäkään. Ensimmäisen suoran kulman selvitti hienosti, terävällä tuli pieni hukka, mutta hyvin löysi pienellä ympyrällä. Tästä palkaksi vähän matkan päässä keppi. Maltoin olla hännänpyörittelyistä hiljaa ja keskityin siihen että liinaan ei tule mitään negatiivista. Kun otti kepin suuhun, otin keijon ohjeiden mukaan askeleen taaksepäin ja niinpä tulli keppi kauniisti perille saakka.

Kepiltä lähtiessä vauhti oli aikamoinen enkä ihan optimaallisesti saanut passattua liinalla. Ei tosin mitenkään häiriintynytkään siitä. Jälki kulki ensin tien suuntaisesti ja siirtyi sitten tielle. Tässä vaiheessa Martti ensin ampui tien toiselle puolelle ja hämmennyt oli suuri kun ei jälkeä löytynytkään. Tarkensi kuitenkin nopeasti jälkeen uudelleen. Tiellä Martti jäljesti todella tarkasti ja varman oloisesti. Vaihtelin kulkukohtaa välillä urala ja välillä tien keskellä ja olin oikein tyytyväinen työskentelyyn. Tieosuudelta myös kaksi keppiä, että saa palkkaakin vaikeasta kohdasta. Näidenkin palutukset ihan hyvät.

Lopun metsäpätkä mentiin aika vauhdilla. Oli ilmeisesti aika helpon tuntuista sen tien jälkeen. Viimeiselle esineelle jäljesti vapaana (mikä ihan pikkisen jännitti!) mutta nosto ja palautus tässäkin hyvä, vaikka esine oli pikkiriikkinen. Olen nyt laatinut suunnitelman miten treenataan ja suunnitellut noin 5 jälkeä etukäteen. Seuraavaksi on vuorossa avoimen luokan jälki, eli ihan kokeenomainen juttu. Kaikissa harjoituksissa pyrin kiinnittämään huomiota liinan käyttöön ja esineiden palautukseen.

Kotosalla otettiin vielä ruutua. Merkit ihan ok, lyhyeltä matkalta vauhti on hidas, mutta eipä kai sinne normaalisti kovin läheltä lähetetäkään. Suoraa Martti ei ole nähnytkään, mutta on ohjautunut niin kivasti siitä eteenpäin, että en ole tästä huolissani (lue: en jaksa viilata pilkkua). Ruutu aluksi tyhjänä, mikä ihan ok, mutta jäi turhan eteen (sisällä kumminkin). Muutama läheltä lähetys ruutuun ja heti kehu ja nami ja lopuksi vielä muutama merkki ja merkiltä palkalle ruutuun.